x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Laptopul, 25 de ani după: versiunea dual-screen

Laptopul, 25 de ani după: versiunea dual-screen

de Alexandru Radescu    |    22 Iun 2010   •   00:00
Laptopul, 25 de ani după: versiunea dual-screen
5779-124218-articol.jpgIată că apariţia furibundă pe piaţă a noilor gene­ra­ţii de tablet PC-uri nu îi direcţionează pe pro­du­cătorii de computere doar către aceste echi­pa­mente. Pentru a sărbători un sfert de veac de la lansarea primului model de laptop "de ma­să", Toshiba prezintă un model cu două ecra­ne, care rulează Windows 7: Libretto W100 (foto).

Nu este un tablet, dar avem de-a face cu un model din familia "ultra-computing" cu display tactil de 17,8 cm (1.024x600). Dotările tehnice aduc veste bună pentru fanii stocării SSD (64 GB), în timp ce puterea de procesare este asigurată de un Intel U5400. Echipamentul vine şi cu un accelerometru pentru trecerea automată din modul carte la cel laptop,  ecra­nul de jos putând fi utilizat şi pentru afişarea unei tastaturi virtuale.

Pentru că e important de ştiut cât va cântări rucsacul cu un astfel de dispozitiv, a reuşit să afişeze la cântar 819 grame. Libretto W100 va fi disponibil în ediţie limitată începând cu trimestrul al III-lea al anului în anumite ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, nefiind însă precizate informaţii despre preţ.

×
Subiecte în articol: IT laptop