"Calitatea imaginii unui D-SLR şi simplitatea unei camere compacte." Cam asta şi-au propus japonezii cu noul standard Micro Four Thirds şi obiective interschimbabile.
Denumirea poate părea pretenţioasă şi cu trimitere către utilizatorul profesionist. Dar o dată ce ai folosit un GF1 de la Panasonic, dorinţa e aceea de a te apropia de profesionism şi nu a-l lăsa în seama unei "minorităţi".Modelul pe care l-am primit la teste a fost cel cu obiectiv 20 mm, deci fără posibilităţi zoom (doar x2). Dar tocmai acest lucru mi-a dat posibilitatea de a descoperi frumuseţea şi acurateţea detaliilor (nu întâmplător preţul obiectivului este de 2.000 RON).
Jocul obiectelor sau al persoanelor de prim-plan în balansul lumini-umbre îţi dă ispite narcisiace. Sigur, nu e suficient să apeşi pe declanşatorul camerei cu senzor Live MOS 12,1 MP pentru a obţine fotografii de calitate cu GF1. Dar cu prima imagine care să-ţi justifice investiţia, fie şi întâmplător obţinută, efectul real este acela de a descoperi "secretele fotografiei".
Cu modul "face recognition" pot fi înregistrate până la şase chipuri şi pot fi recunoscute simultan până la trei pentru afişarea numelor lor, iar MEGA O.I.S reduce şi mai mult tremurul mâinilor.
Chiar dacă GF1 nu are o construcţie care să-ţi permită să o apuci bine, greutatea compensează la acest aspect: 285 grame fără obiectiv. Apropo de design: bliţul încorporat, ascuns undeva în partea stângă superioară, îi dă camerei digitale un aer retro. De asemenea, camera asigură înregistrare video AVCHD Lite pentru filmări HD (1.280 x 720), aşa că e musai să folosiţi un card SDHC de minimum 4 GB.
Caseta tehnică
Rezoluţie: 12 MP
Obiectiv H020: 20 mm
Ecran: LCD, 3 inci
Aspect: 4:3, 3:2, 16:9, 1:1
Greutate: 285 grame, fără obiectiv
Preţ cu obiectiv: 4.000 RON
Citește pe Antena3.ro