x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Motoare de... raspunsuri

Motoare de... raspunsuri

01 Mar 2007   •   00:00
Motoare de... raspunsuri
INTERNET > Adrese utile
Motoarele de cautare nu mai sunt de mult doar simple masinarii de indexat, acum ele iti pot si raspunde

  • http://answers.yahoo.com
  • Fiindca in majoritatea cazurilor cautatul pe motoare poate fi un chin amarnic pana gasesti raspunsul la o intrebare simpla, Yahoo a lansat si o alta abordare in cautarea raspunsurilor la intrebarile zilnice: Yahoo Answers. Conceptul site-ului se bazeaza pe o comunitate (sub forma unui forum de discutii) care interactioneaza direct cu persoana care intreaba, incercand sa ii raspunda cat mai coerent posibil sau sa ceara cat mai multe detalii pentru a face cat mai multe persoane sa inteleaga dilema respectiva.

  • http://iq.lycos.co.uk

  • Site-ul amenajat de compania Lycos pentru a intampina si rezolva problemele utilizatorilor serviciilor website-ului este denumit IQ si se pare ca face o treaba extrem de buna, acesta avand ca si restul un sistem foarte interesant de notare a raspunsurilor celorlalti utilizatori, acestia crescand in rang si in topul utilizatorilor de pe site, astfel ca raspunsurile evazive sau care nu au legatura cu subiectul pot fi votate negativ si autorul pierde din punctele deja acumulate.

  • http://qna.live.com

  • Questions and Answers este raspunsul Microsoft la deja popularele comunitati de intrebari si raspunsuri lansate de alte companii mai mari, si in esenta are acelasi concept ca restul. Diferenta intre aceste comunitati poate fi extrem de mica la un nivel general, dar extrem de mare in anumite domenii, de aceea, fiecare comunitate are atat punctele sale forte, cat si punctele sale slabe, cautarea unui subiect mai putin discutat sau mai putin intalnit fiind mai eficienta daca se face in toate asa-zisele comunitati.

  • http://www.answers.com
  • Answers.com este unul dintre cele mai bune site-uri de raspunsuri aflat pe internet, avand o baza de date cu raspunsuri extrem de mare, chiar autointitulandu-se Dictionar Online, Enciclopedie si... multe altele. Site-ul iti poate da si alternative la cautarea propriu-zisa, astfel incat, daca nu stii exact ce cauti, motorul de raspunsuri iti poate oferi cateva optiuni si variante de cizelare a cautarii. Acesta nu mai este bazat pe comunitati, ci extrage raspunsurile direct de pe site-uri relevante cautarii tale.

  • http://www.ask.com

  • Pentru un motor de cautare axat pe raspunsuri mai clare decat ocazionalele site-uri, unde gasesti raspunsul la intrebari sau rezolvarea la problema avuta, Ask.com este o alegere excelenta, fiind capabil sa prioritizeze cautarea in site-urile cunoscute ca enciclopedii sau cu definitii, si chiar posibilitatea de a ajusta cautarea folosind termeni din familia lexicala a keyword-urilor sau chiar din campul lexical al acestora, unde este cazul. Site-ul are anumite categorii pe care le poti selecta, pentru a putea micsora aria de cautare in segmentul enciclopediilor pentru copii sau chiar despre vreme.

    ×
    Subiecte în articol: raspunsuri