x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget MWC 2014. Xperia Z2, smartphone-ul amiral

MWC 2014. Xperia Z2, smartphone-ul amiral

de Alexandru Radescu    |    24 Feb 2014   •   16:40
 MWC 2014. Xperia Z2, smartphone-ul amiral

Sony nu dezamăgeşte la Mobile World Congress, lansând în prima zi a congresului telecom de la Barcelona o serie de gadget-uri care nu pot trece neobservate: două smartphone-uri, tabletă şi brăţara inteligentă SmartBand. Xperia Z2, smartphone-ul filmează 4K

Noul vârf de gamă între smartphone-urile Xperia, Z2 este echipat cu o cameră foto 20,7MP, cu senzor CMOS 1/2.3 (“Exmor RS for mobile”). Cu noua cameră se poate filma 4K (3840x2160 pixeli/30p), inginerii neuitând şi de funcţia de stabilizare a imaginii, SteadyShot. De altfel, zona foto-video de pe Z2 este una extrem de bine utilată, un adevărat studio mobil: Timeshift video ( 120 de cadre pe secundă şi selectarea unor secvenţe care să poată fi încetinite), Background defocus (aplicaţia simulează o adâncime de câmp superficială), AR effect (disponibilă şi pentru înregistrări, utilizatorii pot adăuga efecte de animaţii sau sunete, prin tehnologia de realitate augmentată), Vine (se pot crea înregistrări scurte, redate în buclă, inclusiv în mediu acvatic) etc.

Ca şi alte modele Xperia (smartphone sau tabletă) şi Z2 este rezistentă la apă şi la praf. Designul dezvăluie o structură armonioasă: feţele de sticlă sunt prinse într-o singură ramă de aluminiu, cu margini netede. De asemenea, butonul dedicat pentru camera foto permite realizarea fotografiilor şi filmelor inclusiv în apă.

Display-ul Full HD de 5,2 inci Triluminos (tehnologie preluată de la televizoarele Bravia) cu tehnologie Live Colour LED oferă cea mai bogată paletă de culori naturale și o experiență vizuală foarte aproape de realitate.

Din punct de vedere hardware, Z2 este echipat cu procesorul quad-core Krait Qualcomm Snapdragon 801 la 2.3 Ghz, asigură conectivitate 4G LTE, baterie puternică de 3200 mAh.

Entertainment Sony

Utilizatorii de Xperia Z2 vor avea acess la conţinut exclusiv care include şase producţii cinematografice de la Sony Pictures, printre care Captain Philips, prin serviciul Video Unlimited, un abonament gratuit valabil 30 de zile la serviciul Music Unlimited şi jocuri PlayStation Mobile (dar depinde de fiecare piaţă în parte).

Sony Xperia Z2 va fi lansat comercial în Europa în luna martie, la un preţ estimativ de 600 euro.

 

 

 

 

 

×