x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nokia are Anna. Anna are E6 şi X7

Nokia are Anna. Anna are E6 şi X7

de Alexandru Radescu    |    12 Apr 2011   •   19:04
Nokia are Anna. Anna are E6 şi X7

Nokia nu renunţă la lupta pentru piaţa smartphone şi prezintă două noi modele. E6 şi X7 sunt primele terminale care beneficiază de actualizare de software Symbian, "Anna”. X7 şi E6 vor fi aduse pe piaţa din România în luna iunie.

Această actualizare de software oferă o gamă de îmbunătăţiri legate de utilizare ce includ noi pictograme, introducere de text optimizată, navigare mai rapidă pe internet şi o versiune actualizată a Hărţilor Ovi cu funcţie de căutare îmbunătăţită şi noi rute de transport public. Noua versiune oferă şi o gamă puternică de capabilităţi destinate în special oamenilor de afaceri, ce includ securitate de nivel enterprise cu criptare accelerată hardware şi noi capabilităţi e-mail precum suport complet pentru solicitarea de întâlniri.

Considerat un succesor al modelelor E71 şi E72, terminalul E6 este un smartphone cu tastatură qwerty completă şi ecran tactil de înaltă rezoluţie, creat din materiale premium precum sticlă şi oţel inoxidabil. Nokia E6 promite o durată de viaţă mai lungă a bateriei (1500mAh), asigurând acces la Microsoft Exchange, Communicator Mobile şi SharePoint.

Terminalul are un ecran de 2,46 inci (640x480 pixeli), funcţionează în reţea HSDPA (10,2Mbps), asigurând şi conectivitate Wi-Fi. Are o cameră foto de 8MP, fiind echipat şi cu platformă A-GPS.

Modelul X7 (foto) pune accentul pe divertisment, având un ecran de 4 inci (AMOLED), cameră de 8 MP, filmează la calitate HD (720p@25fps), asigură conectivitate HSDPA (10Mbps) si Wi-Fi. Şi X7 este este creat dintr-o combinaţie de oţel inoxidabil şi sticlă. A fost echipat cu un procesor ARM la 680 MHz, cu memorie RAM 256MB. Pachetul conţine şi un card microSD de 8GB.

În lunile următoare, actualizarea de software, Symbian "Anna”, va fi inclusă ca standard pe terminalele Nokia N8, E7, C6 şi C7.

×
Subiecte în articol: smartphone ovi nokia x7 nokia e6 symbian anna