x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noua eră a internetului. Google Search va introduce inteligența artificială

Noua eră a internetului. Google Search va introduce inteligența artificială

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2024   •   18:15
Noua eră a internetului. Google Search va introduce inteligența artificială

Schimbările în lumea tehnologiei digitale au loc foarte repede, astfel că specialiștii IT spun acum că internetul va arăta total diferit.

Google Search urmează să se adapteze noii viziuni AI a companiei Alphabet, care deține motorul de căutare Google. Din cauza competiției de la firme precum OpenAI, Google Search va fi reorganizat și personalizat. 

Schimbarea a fost anunțată în cadrul conferinței Google I/O, desfășurată în California, potrivit Wired

Într-o prezentare a Lizei Reid, angajată la Google de 20 de ani, au fost scoase în evidență schimbările AI ce vor fi integrate în toate produsele Google. 

Era Gemini

Compania se află în competiție directă cu OpenAI și Microsoft. După ce ChatGPT a avut un succes la finalul anului 2022, Google a lansat propriul model AI, numit Gemini. 

Google vrea să înceapă o eră Gemini, așa că Internetul se schimbă pentru totdeauna, susțin experții. 

„În era Gemini, credem că putem integra un nivel fantastic de îmbunătățiri la nivelul căutărilor. Timpul oamenilor este valoros. Avem de-a face cu lucruri dificile. Dacă ai oportunitatea, cu tehnologia, să ajuți oamenii să găsească răspunsuri la întrebări, să diminuezi efortul necesar, nu ne-am dori să facem acest lucru?”

Aceste schimbări AI la nivelul Google Search au fost pregătite de mai mult timp. Compania a introdus, în 2023, o secțiune în Search Labs numită Search Generative Experience. Dar atunci încă nu se știa când aceste funcții vor deveni o parte permanentă a Google Search. Se pare că Google a decis să le integreze oficial. 

După ce a dominat căutările online timp de decenii, Google a început să fie criticat pentru opțiunile pe care le oferă, care par mai demodate și mai lente în comparație cu acele căutări care au AI. 

Totodată, Google are competiție și din partea companiilor mai mici, cum sunt Perplexity, You.com și Brave, care au integrat AI generativ. 

AI în Google Search

Pentru a integra AI în Google Search, compania a creat o nouă versiune a modelului Gemini AI, care ar fi personalizată pentru procesul de căutare. Gigantul tech nu a oferit detalii despre dimensiunea modelului, viteza sau funcțiile pe care le-a introdus. 

Încă nu se știu toate funcțiile pe care le va introduce Google Search dar internetul se schimbă odată cu introducerea funcțiilor AI.  

AI Overviews, pe care Google l-a testat în laboratoarele sale, se pare că se va număra printre noile elemente integrate în Google Search. Rezumate generate de AI vor apărea de în partea de sus a rezultatelor căutării. 

Cu această funcție,Google folosește AI pentru a-ți oferi un răspuns direct. Dacă nu ești mulțumit de el, poți opta pentru alt link, notează useit.ro.

×