x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noul iPhone, aşteptat în linişte

Noul iPhone, aşteptat în linişte

de Alexandru Radescu    |    10 Sep 2013   •   17:04
Noul iPhone, aşteptat în linişte

Mai sunt câteva ore până la evenimentul annual Apple de prezentare a noului sau noilor modele iPhone. După cum se ştie, de câteva luni se zvoneşte de două modele iPhone, 5S şi 5C, acesta din urmă fiind conceput pentru clienţi cu putere de cumpăre mai mică decât masa consacrată de utilizatori entuziaşti ai acestor produse Apple (în special piaţa chineză).

Această linişte care înconjoară evenimentul din această seară, oarecum nefirească pentru ecosistemul de marketing gândit cândva de regretatul Steve Jobs, poate fi atribuită tocmai absenţei celui supranumit şi “Magicianul”, de la al cărui deces se împlinesc în curând doi ani.

Pe de altă parte, cum primul lucru cu care ar ieşi în evidenţă noul iPhone ar fi un cititor de amprente, nu este de mirare ca această lansare să fie trecută la capitolul “între altele”, de neconceput în anii în care omul cu helanca neagră şi în jeans mesmeriza o lume întreagă cu seria de produse ivite din laborator (Mac, iPod, iPhone, iPad).

Desigur, iPhone 5S nu se bazează, conform zvonurilor de până acum, doar pe acel cititor digital de amprente pentru sporirea sau simplificarea securităţii terminalului (se renunţă la codul de patru cifre). Se mai vorbeşte de conectivitate NFC (“contact” wireless la mică distanţă, pentru plăţi electronice sau activări multimedia cu alte gadgeturi), o cameră ceva mai bună (nu prin rezoluţie, ci prin deschiderea diafragmei) şi un chipset mai performant, noteaza gsm-arena.com.

Puţin, prea puţin pentru a “întoarce capul” după un asemenea terminal, în condiţiile în care modele precum LG G2, Sony Xperia Z1 sau chiar HTC One (deşi prezent pe piaţa de câteva luni) sunt mult mai atractive şi ca design şi ca dotări.

Dar să nu anticipăm, în aproximativ trei ore începe evenimentul Apple şi cortina se va ridica şi de pe această pretenţioasă jucărie high-tech.

 

 

 

×