x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Patul ca loc de joacă...pe telefonul mobil

Patul ca loc de joacă...pe telefonul mobil

de Alexandru Radescu    |    07 Mar 2012   •   16:28
Patul ca loc de joacă...pe telefonul mobil

Femeile din Romania prefera patul pentru joaca pe telefonul mobil. Chiar mai mult decat mijloacele de transport in comun. La fel si barbatii, dar intr-un procent mai redus: 23% fata de 37% la femei. Iar daca barbatii raman fideli jocurilor cu masini (54%) si actiune (42%), femeile in schimb opteaza pentru categoria puzzle/arcade (61%), respectiv strategie (32%).

Aceste statistici au rezultat in urma unui sondaj Nokia pe piata locala, printre posesorii de smartphone, un chestionar la care au raspuns peste 1000 de persoane.

Alte date din sondaj arata ca retelele de socializare sunt cele mai folosite aplicatii in Romania, urmate de aplicatiile utilitare- in randul utilizatorilor barbati- si cele pentru jocuri si divertisment- in randul femeilor. In topul aplicatiilor pe care respondentii le-ar dori preinstalate pe telefonul mobil se afla hartile si navigatia, urmate de retelele de socializare.

47% dintre respondentii barbati declara ca folosesc in medie intre 4-10 aplicatii pe luna; doar 1% dintre acestia declara ca nu folosesc aplicatii lunar iar 28% dintre ei descarca peste 10 aplicatii pe luna. Desi 37% dintre femei declara ca folosesc intre 4-10 aplicatii lunar, 36% spun ca nu descarca aplicatii in fiecare luna.

Concluziile sondajului indica faptul ca aproape toti respondentii prefera sa descarce doar aplicatii gratuite si numai 9% dintre barbati respectiv 7% dintre femei descarca frecvent si continut platit.

×