x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pentru telefoanele mobile, tablete și laptopuri, viitorul e în RAHAT!

Pentru telefoanele mobile, tablete și laptopuri, viitorul e în RAHAT!

19 Noi 2014   •   11:08
Pentru telefoanele mobile, tablete și laptopuri, viitorul e în RAHAT!

Ei bine, chiar așa stau lucrurile, următoarele generații de telefoane mobile vor funcționa cu acumulatori biologici, care vor furniza energie utilizând o bacterie extrasă din materiile fecale umane!
O zice mirror.co.uk citând rezultatele unor cercetări în acest sens.

Cercetătorii au descoperit un proces natural de generare a energiei care poate conduce la rezultate spectaculoase în domeniul bio-acumulatorilor.

Cercetătorii de la University of East Anglia au studiat modul în care se comportă electronii în proteinele bacteriale.
Atât excrementele umane cât și cele animale se descompun sub acțiunea unor bacterii care se "hrănesc" cu minerale feroase. În timpul acestui proces, la nivel celular, are loc o descărcare electrică. Această proprietate aduce concluzia că, în mediul potrivit, aceste celule pot genera electricitate.

"Cercetarea noastră a adus un progres în înțelegerea procesului prin care unele specii de bacterii pot elibera electroni din interiorul unei celule. și ne-a ajutat să înțelegem comportamentul acestora, privite ca un modul robust de transfer al electronilor.
Sperăm că vom putea clarifica cum funcționează acest proces natural pentru a putea concepe o nouă generație de acumulatori care să furnizeze energie prin folosirea energiei disponibile în procesele chimice ce au loc la nivel celular", a declarat Julea Butt, conducătorul echipei de cercetare.

×