x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Phishing analfabet la Raiffeisen

Phishing analfabet la Raiffeisen

de Cristian Ionescu    |    17 Iun 2009   •   00:00

Clienţii Raiffeisen Bank au fost din nou ţinta unui atac de tip phishing, prin care sunt "avertizaţi" chiar de infractori, că în urma unor atacuri, site-ul bancii a fost compromis, iar pentru rezolvarea problemei aceştia trebuie să se autentifice pe un site asemănător cu al băncii.

"Alertă atac phishing!!! Atenţie!!! Utilizatori ai Serviciului Raiffeisen On-Line, în ultima perioadă de timp au fost semnalate mesaje de tip phishing transmise pe e-mail !!! Din motive de atac phishing asupra Raiffeisen Bank a oprit sistemult de transferuri şi plăţi până la optimizarea platformei tehnice a serviciului Raiffeisen Online. Ne cerem scuze pentru neplacerile create. Pentru rezolvarea acestei probleme Raiffeisen Bank solicită autentificarea în online cu un nou sistem de siguranţă crescut de confidenţialitate", se arată în mesajul analfabet de avertizare.

De asemenea, în mesaj se arată că, pentru autentificare, clienţii trebuie să descarce un formular."Vă mulţumesc pentru înţelegere! Raiffeisen Online: Reuşim împreună", se încheie mesajul.

Anul trecut, Raiffeisen Bank a fost cea mai vizată instituţie bancară din România de atacurile phishing, cu 60% din încercări, fiind urmată de BCR (13%), BRD (10%), Piraeus Bank (8,5%) şi Banca Transilvania (8,5%), potrivit BitDefender.

×
Subiecte în articol: IT raiffeisen