x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Populaţia globului, depăşită de numărul abonamentelor la telefonie mobilă

Populaţia globului, depăşită de numărul abonamentelor la telefonie mobilă

de Alexandru Radescu    |    12 Iun 2014   •   19:41
Populaţia globului, depăşită de numărul abonamentelor la telefonie mobilă

Din 2015, totalul abonamentelor pentru serviciile de telefonie mobilă va depăşi ca număr populaţia lumii. Acestea au crescut cu 7% de la an la an – numai în trimestrul întâi al anului 2014 au crescut cu 120 de milioane de abonamente. Numărul abonamentelor de broadband mobil a continuat să crească şi va atinge cifra de 7,6 miliarde până la sfârșitul anului 2019, reprezentând peste 80% din numărul total de abonamente pentru serviciile de telefonie mobilă, potrivit studiului Ericsson Mobility Report.

Conform sursei citate, în doi ani numărul de abonamente pentru smartphone-uri va depăşi cel pentru telefoanele mobile clasice, iar în 2019, acesta va atinge cifra de 5,6 miliarde. În Europa, numărul de abonamente pentru smartphone-uri va ajunge la 765 de milioane în 2019, depăşind populaţia continentului.

Prin comparaţie cu utilizatorul actual de smartphone, cel din 2019 va consuma aproximativ de patru ori mai multe date mobile pe lună. Acest lucru va contribui la creşterea de 10 ori a traficului de date între 2013-2019.

În 2019, reţelele 4G/LTE vor acoperi 80% din populaţia Europei, dar numai 30% dintre europeni vor avea abonamente pentru LTE, comparativ cu 85% în America de Nord, se mai arată în raportul Ericsson. Chiar şi în Europa vor exista diferenţe mari între Europa de Vest şi Europa Centrală şi de Est. Tot până atunci, China va atinge cifra de 700 de milioane de abonamente pentru LTE, reprezentând peste 25% din numărul total de abonamente LTE la nivel global. 

×