x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Realitatea virtuală, un nou business în Imperiul Facebook

Realitatea virtuală, un nou business în Imperiul Facebook

26 Mar 2014   •   18:11
Realitatea virtuală, un nou business în Imperiul Facebook

Facebook a achiziţionat Oculus VR, o companie din California specializată în tehnologia realităţii virtuale, pentru aproximativ două miliarde de dolari (1,2 miliarde de lire sterline), transmite BBC. Şeful Facebook, Mark Zuckerberg, a afirmat că tehnologiile Oculus ar putea schimba modul în care 'muncim, jucăm jocuri şi comunicăm'. 

În ianuarie au fost lansate la salonul high-tech International CES din Las Vegas căştile virtuale Oculus Rift, iar deja au fost plasate 75.000 de comenzi pentru acest produs.

Tranzacţia reprezintă cea mai recentă achiziţie a Facebook, care, luna trecută, a cheltuit peste 19 miliarde de dolari pentru achiziţionarea WhatsApp, aplicaţia de mesagerie prin internet pentru telefoanele inteligente. 

În 2012, Facebook a cumpărat aplicaţia de partajare de fotografii Instagram pentru aproximativ 700 de milioane de dolari.

Marţi, acţiunile Facebook au urcat cu 1,2%, la 64,89 dolari, la bursa de la New York, înaintea de anunţarea achiziţionării Oculus. Anul acesta, titlurile companiei au urcat cu 19%. 

Mark Zuckerberg a declarat că nu se aşteaptă ca dispozitivele Oculus să fie profitabile, în schimb Facebook speră să facă bani din servicii şi reclamă.







×
Subiecte în articol: faceboo realitate virtuala Oculus VR