x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Review: LG Pocket Photo, mini-imprimanta de smartphone

Review: LG Pocket Photo, mini-imprimanta de smartphone

de Alexandru Radescu    |    11 Sep 2013   •   14:54
 Review: LG Pocket Photo, mini-imprimanta de smartphone
Sursa foto: LG Pocket Photo

Minimalismul din lumea electro-IT&C aduce în rucsacul cotidian tot mai multe gadgeturi, chiar dacă în funcţie de preocupări şi activităţi, optăm adeseori pentru cele care sunt în stare să elimine din jucătorii de pe piaţă sau să le diminueze prezenţa (vezi cazul smartphone-urilor cu camere foto tot mai performante, reportofon, ecran de consolă portabilă de jocuri etc.). Cel mai nou membru în echipa gadget-urilor din rucsac, imprimanta de smartphone. Dezvoltată de coreenii de la LG, Pocket Photo a ajuns şi în retailul din România la preţul de 700 lei.

Comparabilă în dimensiuni cu un phablet de 6 inci, Pocket Photo este o imprimantă mobilă, wireless, cu o greutate de 215 grame şi dimensiuni de 72 x 120 x 24 mm. Modelul PD233 printează pe hârtie cu dimensiuni de 5,1 x 7,6 cm (2 x 3 inci).

Acest produs se bazează pe o tehnologie de printare fără cerneală de la Zink, ca atare nu este nevoie să fie cumpărate cartuşe speciale de cerneala. Hârtia folosită, de tip Zink 2.0, utilizează caldura pentru a activa efectele chimice de schimbare a culorii. Pachetul de hartie special, cu 30 de foi pentru fotografii, costă 49 lei.

După descărcarea şi instalarea unei aplicaţii gratuite de Android (LG Pocket Photo), în smartphone, am început testarea. Comunicarea între cele două echipamanente s-a făcut prin intermediul tehnologiei NFC (near field communication), apropiind telefonul de imprimantă. Pe smartphone se deschide o galerie media din care selecţionezi o fotografie pentru printare. În două click-uri începe şi procesul efectiv, dar mai întâi se elimină cartonaşul albastru (cu coduri de bare), apoi şi fotografia printată. Totul durează un minut.

Nu am avut răbdare pentru o încărcare completă a imprimantei, dar există şi o perioadă de funcţionare sub autonomia acumulatorilor. A stat tot timpul conectată la priză în timpul funcţionării, ar fi util un cablu ceva mai lung (are port USB).

Între opţiunile de editare oferite de aplicaţie există şi aceea a inserării de coduri QR, ceea ce asigură o inedită implicare multimedia.

Evident, la dimensiunile hârtiei de 5,1 x 7,6 cm, nu aduni un album foto din vacanţe cu Pocket Photo. Variante ar fi cărţi de vizită, un suvenir de moment sau promoţionale de marketing.

 

 

 

 

 

 

×