x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Robotul “uArm”, noul paharnic

Robotul “uArm”, noul paharnic

13 Feb 2014   •   18:30
 Robotul “uArm”, noul paharnic

'uArm' este asistentul robotizat, având aspectul unui braţ fixat pe birou, care poate îndeplini sarcini simple, făcând viaţa mai uşoară la locul de muncă. Roboţelul poate turna cafeaua în ceaşcă, poate desface cutia de Coca-Cola sau paharul de iaurt, iar dacă vrei să asculţi muzică la birou poate cânta la xilofon.

Compania chineză 'uFactory', având sediul în oraşul Shenzen, a anunţat că 'uArm' poate fi folosit şi pentru conceperea unei linii de producţie automatizate, la fel ca omologii săi de mărime completă. Braţul robotizat are patru grade de libertate, graţie a trei servomotoare plasate la baza braţului care asigură controlul mişcării principale şi a unui servomotor mai mic, plasat la capătul superior, pentru a mişca şi a roti obiectul apucat, notează wonderfulengineering.com, preluat de Agerpres.

Braţul robotizat poate fi controlat cu ajutorul unui mouse şi a unui computer ce foloseşte programul Windows. Compania chineză a dezvoltat versiuni ale programului de folosire al robotului atât pentru sistemul iOS al celor de la Apple, cât şi pentru Android, astfel încât utilizatorii pot controla braţul robotului folosind un smartphone şi o conexiune Bluetooth.

Odată aplicaţia pornită, robotul urmăreşte comenzile transmise prin intermediul mouse-ului şi le execută sau el poate fi programat să îndeplinească anumite sarcini prestabilite. 

Braţul robotului este realizat din fibră acrilică sau lemn, astfel încât să aibă o greutate redusă. 'uArm' poate fi personalizat în funcţie de cerinţele celui care îl foloseşte, iar comenzile de achiziţionare pot fi lansate începând cu luna mai.

×
Subiecte în articol: uArm robot uFactory