x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Românii pe internet: mai multă vorbărie, mai puţină documentare

Românii pe internet: mai multă vorbărie, mai puţină documentare

17 Iul 2014   •   12:32
Românii pe internet: mai multă vorbărie, mai puţină documentare

Utilizatorii de internet din România petrec, în medie, 3,6 ore/zi online, în principal pentru a-şi verifica mesajele primite pe e-mail, dar şi pe reţelele sociale, pentru a comunica prin intermediul aplicaţiilor de chat, arată rezultatele unui studiu efectuat de compania de cercetare 360insights.

Tinerii sunt lideri în privinţa adopţiei de tehnologii, aceştia folosind cel puţin două gadgeturi pentru a se conecta la internet. 

Principalele activităţi derulate de utilizatorii de internet din România sunt: verificarea e-mailului (82%), site-urile de socializare (68%), chat (64%), documentare pentru şcoală/muncă (64%) şi lectura ziarelor online (61%).

Altfel, statistica relevă că, la jumătatea anului trecut, utilizatorii deţineau 12 tipuri de aparate electronice şi electrocasnice dintr-o listă de 17. Cel mai des întâlnit este frigiderul (99%), urmat de aragaz, fier de călcat şi TV (97%). Dintre aceştia, 67% au un televizor cu ecran plat (LCD/plasmă), iar în privinţa dispozitivelor mobile, 99% dintre repondenţi deţin un telefon mobil (dintre aceştia, 35% deţin un smartphone), iar 17% o tabletă. 

Cercetarea 360insights din România a fost realizată pe un eşantion de 807 repondenţi.










×