x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge fac furori la Barcelona

Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge fac furori la Barcelona

de Paul Barbu    |    23 Feb 2016   •   16:05
Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge fac furori la Barcelona
Sursa foto: ALBERTO ESTEVEZ/EPA

Cele mai noi tehnologii mobile sunt prezentate în aceste zile la Barcelona, unde se desfăşoară World Mobile Congress. Cei de la Samsung nu au ratat ocazia să aducă acolo cele mai noi modele din gama Galaxy, S7 și S7 Edge. Cele două telefoane au o mărime a ecranului de 5,1 inchi și, respectiv, 5,5 inchi.

Ecranele sunt Quad HD Super AMOLED și au o densitate a pixelilor pe inch de 577 și, respectiv, 534. Și pentru că tot vorbim de display, sistemul de operare afișat este ultimul de la Google, Android 6.0, dar cu interfața Edge.

Sub carcasă se pot găsi procesoare cu 8 nuclee, care funcționează la diferite frecvențe, și se spune despre acestea că au o putere cu 30% mai mare decât cele de pe modelele anterioare. Ambele vin cu câte 4 GB de RAM. La capitolul spațiu de stocare, acestea au 32 GB și 64 GB, în funcție de versiunea dorită, dar ele pot fi mărite cu ajutorul slotului microSD. Camerele foto/video principale au o rezoluție de 12MP, în timp ce camerele din față au doar 5MP.
Smartphone-urile vin cu baterii de 3.000 mAh și 3.600 mAh, care se pot încărca prin cablu, dar și wireless. În plus, acestea sunt rezistente la apă și la praf. Gadgeturile vor ajunge pe piața europeană din 8 martie, prin precomandă (vor primi și un set gratuit de căști pentru realitate virtuală - Gear VR) și în 11 martie în magazine. Prețurile de pornire ale telefoanelor vor fi de 3.150 de lei (700 euro) pentru Samsung Galaxy S7 și 3.600 de lei (800 euro) pentru Samsung Galaxy S7 Edge.

×