x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Seagate preia divizia HDD de la Samsung

Seagate preia divizia HDD de la Samsung

de Alexandru Radescu    |    19 Apr 2011   •   13:56

Samsung vinde către Seagate divizia de hard-disk-uri (HDD), printr-o tranzacţie de 1,38 miliarde de dolari în lichidităţi şi acţiuni. Samsung renunţă astfel la o afacere nu tocmai profitabilă, în condiţiile pieţei, şi se poate orienta către achiziţii şi expansiune către alte zone precum echipamente medicale şi soluţii eco, notează Reuters. De asemenea, Samsung se va putea concentra mai bine pe sectorul SSD, unde este o competiţie dură cu Intel şi Micro.

Potrivit Wall Street Journal, unitatea va fi transferată în schimbul unei participaţii de 9,6% la Seagate evaluată la 687,5 milioane de dolari, restul până la 1,38 miliarde dolari reprezentând lichidităţi. Seagate a avut o cotă de 32% pe piaţa mondială a hardurilor în primul trimestru, potrivit datelor iSuppli. Dacă în calcul este inclusă unitatea Samsung, cota urca la 40%.

În schimb, Western Digital - Hitachi are o cotă de piaţă de 50%. WD a anunţat în luna martie că preia operaţiunile de profil ale companiei nipone Hitachi printr-o tranzacţie de 4,3 miliarde de dolari.

Vânzările de HDD-uri sunt presate de succesul tot mai mare al unităţilor de stocare a informaţiei pentru PC-uri bazate pe memorie flash (NAND flash memory). Samsung este cel mai mare producător de astfel de memorii la nivel mondial.

×
Subiecte în articol: samsung hard disk seagate hardware