x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Studiu - Cata stiinta se cauta pe site-urile de internet?

Studiu - Cata stiinta se cauta pe site-urile de internet?

de Mihai Manole    |    27 Noi 2006   •   00:00
Studiu - Cata stiinta se cauta pe site-urile de internet?

Internetul serveste in mare masura intretinerii interesului pentru stiinta. Avantajul cautarii de informatii pe net este in principal confortul, lucru exploatat in mai mare masura de barbati.

Internetul este devansat de televiziune numai atunci cand vorbim de sursa preferata de informatii cu un continut stiintific. 20% din americani, adica aproape 40 de milioane de adulti, se informeaza de pe internet cu privire la noutatile din domeniul stiintific, tinerii sub 30 de ani fiind in mare masura adeptii acestui canal de informare.

DATE. Un studiu realizat de Pew Internet&American Life Project analizeaza comportamentul internautilor americani pe aceasta tema. Pentru acestia, internetul reprezinta in principal un instrument de cautare, peste 87% din ei incercand sa obtina informatii de natura stiintifica pe net. Cea mai importanta motivatie a acestei optiuni este caracterul "convenabil" al unei cautari pe net, 71% din respondenti avand aceasta parere. Cel mai des, internetul este folosit pentru a gasi definitii pentru termeni specifici acestui domeniu. Un alt rezultat al studiului arata ca barbatii sunt in mai mare masura adeptii internetului pentru informare pe teme stiintifice - 55% din ei prefera acest mijloc, in timp ce numai 45% din femei au aceeasi optiune.

Site-uri precum Discovery.com sau NationalGeographic.com sunt cele mai vizitate surse de date stiintifice de pe net. In topul celor mai interesante subiecte se situeaza tema schimbarilor climatice ale planetei (42%), urmata de cea a structurii genetice umane (36%) si de cea a originilor vietii pe planeta (35%). Interesul americanilor pentru stiinta pare a fi ceva mai ridicat decat al romanilor, daca ne gandim ca trei din cinci americani declara ca urmaresc regulat emisiuni care trateaza subiecte stiintifice, in timp ce clasamentul preferintelor in materie de emisiuni tv la romani este ocupat de stiri, filme, revista presei, emisiuni sportive si telenovele, potrivit unui sondaj realizat de Gallup.

×
Subiecte în articol: IT