x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Taxiul plătit de pe smartphone, acum şi în România

Taxiul plătit de pe smartphone, acum şi în România

de Alexandru Radescu    |    25 Apr 2013   •   13:56
Taxiul plătit de pe smartphone, acum şi în România

Aproximativ 1500 de şoferi de taxi din România, în 6 judeţe, folosesc aplicaţia Star Taxi (iOS şI Android) pentru a prelua clienţii care comandă direct de pe smartphone, fără a mai suna la dispecerat. De astăzi este posibila şi plata cursei, de pe smartphone, prin intermediul cardului.

Tranzacţia este intermediată de tehnologia de securizare de la PayU, principalul integrator de plăţi online din România.

Pentru a beneficia de noua funcţionalitate, utilizatorii Star Taxi trebuie să facă un  update la aplicaţia instalată pe terminal. Plata cu cardul a călătoriei se efectuează direct din aplicaţie. Utilizatorul introduce datele de card în aplicaţie, apoi va tasta adresa de email, o parolă şi un cod de securitate personal. (procesarea cardului se face prin PayU şi nici Star Taxi, nici PayU nu stochează aceste date).

Se selectează "Card" ca metodă de plată atunci când comandă taxiul. Când ajunge la destinaţie, utilizatorului i se afişează în aplicaţie cât costă cursa, are posibilitatea de a rotunji suma pentru a lăsa ceva în plus şoferului pentru serviciile bine prestate (daca doreşte) şi dă "Slide to pay". După ce plata a fost efectuată, utilizatorul va primi o chitanţă pe email.

Înştiinţare, pe terminal, primeste şi taximestristul iar banii îi vor intra in cont în aceeaşi zi. Pentru aceste tranzacţii nu se percep comisioane de la procesator.

Pentru plăţi viitoare, utilizatorul nu mai trebuie să îşi înregistreze cardul, ci doar să autorizeze acele plăti prin introducerea codului de securitate ales.

Aplicaţia Star Taxi este disponibilă în Bucureşti, Braşov, Timişoara, Cluj, Constanţa şi Iaşi.


×
Subiecte în articol: taxi smartphone