x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Te bucuri de Wi-Fi gratuit? Fii atent la omul cu laptopul de la masa vecina

Te bucuri de Wi-Fi gratuit? Fii atent la omul cu laptopul de la masa vecina

de IncomeMagazine    |    30 Oct 2013   •   07:40
Te bucuri de Wi-Fi gratuit? Fii atent la omul cu laptopul de la masa vecina

Conectarea la hot spot-uri Wi-Fi timp de cateva momente pe zi a devenit deja o a doua natura pentru multi utilizatori de smartphone-uri. Totusi, o astfel de retea poate expune dispozitivul tau la riscuri ascunse.

Mai mult de jumătate dintre utilizatori nu adoptă nicio măsură de precauţie atunci când se conectează la o reţea Wi-Fi publică, potrivit studiului Kaspersky Consumer Security Risks, efectuat de B2B International în parteneriat cu Kaspersky Lab, în vara anului 2013.

Citeste si Noul laptop de la Apple este aproape ireparabil

În prezent, este foarte simplu să stai tot timpul online – pe lângă reţelele celulare şi cele broadband, utilizatorii au la dispoziţie, în mod constant, cel puţin un hotspot pentru conectarea computerului sau a dispozitivului mobil la internet.

Însă, aceste hotspot-uri nu asigură protecţia utilizatorilor – mulţi dintre aceştia nefiind conştienţi sau îngrijoraţi cu privire la posibilele probleme cu care se pot confrunta ulterior. Potrivit studiului, 34% dintre utilizatori au declarat că nu au adoptat nicio măsură de protecţie în timpul folosirii unui hotspot, pe când 17% au declarat că au efectuat tranzacţii bancare sau cumpărături online folosind diferite reţelele Wi-Fi disponibile. Numai 15% dintre utilizatori au declarat că au verificat standardul de criptare al punctului de acces la internet. Sunt necesare măsuri suplimentare de protecţie atunci când folosiţi o reţea Wi-Fi publică?

Citeste si Cum castigi bani reali pe smartphone, fara sa ridici un pai de jos

Utilizatorul, website-ul şi intermediarul (‚Man-in-the-Middle’)
Răspunsul este, fără îndoială, DA. Nu poţi şti niciodată ce ar putea face „tipul cu laptop de la masa vecină”. Poate, la fel ca tine, îşi verifică email-ul sau stă de vorbă cu un prieten. Sau poate că monitorizează activitatea online a tuturor celor din jurul lui – inclusiv pe a ta.

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si
Cat de des ar trebui inlocuit laptopul


Cum reuseste GOOGLE sa afle parolele de la toate reţelele Wi-Fi din lume

Google are dreptul sa citeasca e-mailurile utilizatorilor

×
Subiecte în articol: wi-fi smartphone