x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Telecomunicatii / Motorola V6 PEBL, un telefon pentru cucoane

Telecomunicatii / Motorola V6 PEBL, un telefon pentru cucoane

15 Iun 2006   •   00:00
Telecomunicatii / Motorola V6 PEBL, un telefon pentru cucoane

Hotarat lucru, Motorola se tine de cuvant! Acum un an a promis schimbari, si iata ca le tot aduce. Dupa succesul incontestabil inregistrat cu subtirelul si elegantul RAZR V3, caruia i-a dat o tastatura cu totul aparte si carcasa metalica,

EVENIMENT > TELECOMUNICATII
Hotarat lucru, Motorola se tine de cuvant! Acum un an a promis schimbari, si iata ca le tot aduce. Dupa succesul incontestabil inregistrat cu subtirelul si elegantul RAZR V3, caruia i-a dat o tastatura cu totul aparte si carcasa metalica, Motorola tenteaza clientela, in special cea feminina, cu noul model PEBL V6. Rotunjimile si finisajul deosebit fac din noul Motorola un telefon atractiv, de dimensiuni relativ mici, categoric elegant, ce va atrage privirile garantat. Noi am testat un model de culoare grena, dar telefonul mai este comercializat in Europa si in alte variante, dintre care cea neagra va fi apreciata atat de barbati, cat si de femei.

OBSERVATII


O mentiune importanta, pentru cei care-si aleg telefonul numai urmarind site-urile dedicate acestora sau pur si simplu in functie de fotografii nu este cazul lui V6 PEBL. Numai avandu-l pe mana veti putea spune daca va place sau nu. Senzatia tactila este baza unui posibil coup de foudre pentru acest telefon mobil care beneficiaza de o vopsea speciala pentru carcasa sa metalica, ce confera impresia de suprafata catifelata. Finisarile sunt partea lui forte, forma sa ovala, sistemul inovator de inchidere/deschidere a clapetei, plus portiunea din inox, toate dau clasa acestui model cu dotari tehnice de nivel mediu (camera VGA, inregistrare video, miniUSB, ecran extern alb-negru, ecran intern 262 K TFT, rezolutie 176x220 pixeli, sunete in format mp3, memorie interna de numai 5 MB).

NEAJUNSURI


La capitolul neajunsuri putem enumera: Lipsa unui port infrarosu, a unui radio FM si, in lipsa unei memorii interne mai importante, a unui slot pentru un card de memorie. Tastatura mai putin obisnuita, cu linii curbe pe o suprafata metalica plana, ar putea deranja pe multi, obisnuiti sa simta butoane sub buricele degetelor, dar doamnele si domnisoarele sigur o vor gasi interesanta si usor de folosit, mai ales de catre cele cu unghii lungi. Telefonul pe care l-am testat, dotat cu o baterie Li-Ion de 820-mAh, s-a comportat binisor in stand-by (circa 100 de ore) si pana la 3,5 ore de convorbiri. Incarcarea acumulatorului dureaza circa 2 ore, folosindu-se acelasi port miniUSB ca si pentru cablul de date.

In sfarsit, Nokia N91


Dupa cateva amanari, Nokia N91 a ajuns pe piata si in mainile noastre tremurand de nerabdare sa atinga minunea. Pe scurt, are un hard disk de 4GB, camera de doi megapixeli, e compatibil 3G si se poate conecta la retele WiFi. De departe, melomanii sunt categoria cea mai fericita atunci cand vad ce poate face. Are butoane dedicate pentru playerul muzical chiar sub ecran (play, pauza etc.) si poate inmagazina peste o mie de melodii. Dar partea cea mai frumoasa este ca Nokia a scos, in sfarsit, pe piata un telefon cu jack obisnuit pentru casti.

Qtek 9000 & 9100


Am testat pentru dumneavoastra Qtek 9000 - o combinatie intre un telefon 3G, PDA si laptop de dimensiuni reduse. Acum, ca avem doua retele 3G romanesti, il puteti folosi pentru a naviga pe internet la o viteza ametitoare pentru un celular. Din acest punct de vedere, va poate inlocui fara probleme laptopul de 2-3 kilograme. Este dotat cu un procesor de 520 Mhz, touchscreen, WiFi si are un ecran cu rezolutia de 640x480. Pe scurt, este un inlocuitor de laptop atat de reusit, incat a uitat sa mai fie telefon mobil. Fratele sau mai mic, Qtek 9100 are o tastatura slide si este ceva mai apropiat ca aspect de un celular.

×
Subiecte în articol: telefon