x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Terapie - Ajutorul dat de jocurile video

Terapie - Ajutorul dat de jocurile video

de Mihai Manole    |    13 Feb 2007   •   00:00
Terapie - Ajutorul dat de jocurile video

Desi majoritatea cercetarilor din domeniul jocurilor video incearca sa dovedeasca legatura directa dintre caracterul violent al acestora si comportamentul agresiv al jucatorului, exista un numar tot mai ridicat de studii care se concentreaza asupra impactului pozitiv al jocurilor video asupra impatimitilor.

Mark Baldwin, profesor de psihologie al Universitatii din Montreal si designer al jocului "MindHabits Booster" spera ca acest produs ii va ajuta pe utilizatori sa isi imbunatateasca parerea despre ei insisi. Jocul a fost realizat pe baza rezultatelor unei cercetari psihologice care aratau ca anumite parti recurente ale unui joc pot fi folosite pentru ridicarea nivelului stimei de sine a jucatorilor. Sentimentul de insecuritate si stresul sunt combatute de acest joc prin simplul fapt ca jucatorii sunt nevoiti sa aleaga in mod repetat o fata zambitoare dintr-un grup dominat de fete incruntate.

O alta cercetare condusa de Universitatea din Virginia de Vest a concluzionat ca jocul "Dance Dance Revolution" a imbunatatit sanatatea, atitudinea si comportamentul copiilor participanti.

EFECTE. Un studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Rochester ii contrazice pe parintii ingrijorati de modul in care jocurile video ii afecteaza pe copii, cel putin din punct de vedere al efectelor asupra vederii. Acestia au demonstrat ca cei care timp de cateva ore pe zi se relaxeaza cu jocuri video de actiune isi imbunatatesc vederea cu circa 20%. "Acest gen de jocuri schimba felul in care creierul proceseaza informatiile vizuale", conform profesorului Daphne Bavelier, fortandu-l sa se adapteze unor exigente crescute.

×
Subiecte în articol: IT