x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget The Machine - super sistemul care va înlocui un întreg data-center

The Machine - super sistemul care va înlocui un întreg data-center

11 Iun 2014   •   22:21
The Machine - super sistemul care va înlocui un întreg data-center

Noutăţile despre produse software, hardware sau despre gadget-uri, toate, e musai să fie botezate printr-o lansare pe surse, mai puţin scorţoasă, cu mai puţine date tehnice, mai pe înţelesul poporului.

Aşa stau lucrurile şi în cazul unui nou sistem construit de HP, care nu e un laptop ieftin, un dispozitiv mobil entuziasmant de mase largi, ci ar fi o adevărată "bestie" în lumea sistemelor de procesare capabilă să înlocuiască un întreg data-center cu o singură unitate de dimensiunea unui frigider.

Conform Businessweek, computerul, care are deja un nume impresionant: "The Machine", se află încă în procesul de asamblare în laboratoarele HP, şi se estimează că va fi prezent pe piaţă în viitorul apropiat, peste câţiva ani.

Detalii foarte tehnice despre The Machine n-au apărut, dar se pare că este vorba despre o nouă arhitectură a sistemelor de calcul care va înlocui toate formele cu care ne-am obişnuit: unităţi de memorie, bus-uri de transfer de date ultrarapide, sisteme de operare concepute de la bază.

Conceptul a prins viaţă în momentul în care s-a înfiripat ideea ca toate proiectele individuale la care lucrau cercetătorii HP să fie unificate. De la noile unităţi de memorie - memristor, la transferul de date care utilizează lumina în locul circuitelor de cupru.

După ce a încălzit opinia publică, oficialii companiei urmează să facă anunţul public într-o conferinţă de presă, în care cu siguranţă vor fi prezentate toate detaliile acestui proiect.
gizmodo.com

×
Subiecte în articol: data-center