x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Tips & tricks - Transfer FTPCum trimiti fisiere gigantice

Tips & tricks - Transfer FTPCum trimiti fisiere gigantice

de Iulian Gorodinschi    |    13 Iul 2006   •   00:00
Tips & tricks - Transfer FTPCum trimiti fisiere gigantice

FTP (File Transfer Protocol) este cea mai simpla metoda pentru transmiterea fisierelor prin internet. Creezi un server FTP si poti trimite sau primi fisiere fara a tine cont de dimensiunea acestora. Ai nevoie doar de o adresa IP routabila (daca vrei sa faci transferuri si in exteriorul retelei din care faci parte) si de instalarea serviciul IIS (Internet Information Services), inclus in Windows XP Professional si Windows 2000.

Iata care sunt pasii:
  • - Parcurgi calea Start> Control panel> Add/remove programs> Windows components si bifezi IIS
     Selectezi Details si bifezi Common files, File Transfer Control Protocol si Internet Information Services Snap-in. Apesi Next si IIS se va configura automat (sistemul va cere discul de instalare Windows). Dupa instalarea IIS, un site FTP este automat creat pentru continutul folderului "C:/Inetpub/ftproot".
     Click dreapta pe My Computer>Manage, apoi Internet Information Services. š Extinzi Local Computer si FTP sites pana ajungi la Default FTP site. Cu un click dreapta si Properties aveti acces la fereastra de configurare a site-ului. In primul tab, FTP site, puteti redenumi site-ul, seta portul prin care utilizatorii se vor conecta si informatiile referitoare la conectare si inregistrarea activitatii celor conectati. Optiunea "limited to" din sectiunea Connections iti permite sa scazi numarul de conexiuni active (in Windows XP sunt permise maximum 10 conectari simultane).

    Cu optiunea Connection Timeout poti seta perioada de timp in care un utilizator poate ramane conectat fara a desfasura nici o activitate. Cu butonul Current Sessions vizualizezi conexiunile active si le poti intrerupe.

    Sectiunea Security Accounts controleaza accesul anonim la site-ul FTP, in mod implicit, oricine avand dreptul de a accesa site-ul fara un nume si o parola. In sectiunea Messages poti crea diverse mesaje pe care le vor vedea utilizatorii conectati la site-ul FTP.

    In a patra sectiune, Home Directory, poti defini folderul care va fi accesat de site-ul FTP si aloca permisiunile pentru utilizatorii care acceseaza site-ul. Aici mai poti activa inregistrarea vizitelor fiecarui utilizator.

    Mr. Trick
  • Shift+click dreapta deschide un meniu cu comenzi alternative. In acest fel puteti accesa si comanda RUN AS, pentru a rula un obiect/aplicatie cu alt cont decat cel curent.
  • Alt+dublu click afiseaza proprietatile pentru obiectul selectat.
  • Alt+litera subliniata din numele meniului deschide meniul respectiv.
  • F2 permite redenumirea obiectului selectat.
  • F3 deschide fereastra de cautare All files and folders.
  • F5 reactualizeaza informatiile din fereastra curenta (Refresh).
  • CTRL+A selecteaza toate obiectele din fereastra curenta.
  • Tasta Logo Windows+Tab va permite sa defilati printre butoanele din Taskbar.
  • F10 activeaza bara de meniuri din programul activ. Intr-un browser, CTRL+ I afiseaza lista de Favorites. CTRL+H afiseaza istoria paginilor vizitate.
  • ×