x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vara tabletelor româneşti

Vara tabletelor româneşti

de Alexandru Radescu    |    01 Aug 2012   •   15:59
Vara tabletelor româneşti

Pe un segment de piata cu prezenta sustinuta a unor colosi precum Apple, Samsung sau Asus, cateva companii romanesti continua sa aduca modele proprii de tablete. In toiul verii si-au facut aparitia doua noi modele de la E-Boda (Impresspeed E200 sI Impresspeed Essential A100) iar de maine putem achizitiona sI Evotab Fun, cel mai nou membru in familia Evolio, de la Televoice.

Tablet PC-urile A100 sI E200 au ecrane de 7 inci sI vin cu sistemul de operare Android 4.0, preturile variind intre 430 si 540 lei.

Evotab Fun, tot un model cu ecran de 7 inci (17,7cm), devine interesant prin modul in care integreaza platforma GPS, in conditiile in care piata sistemelor de navigatie este in scadere. Receptorul GPS HighVision HV5820 inclus face posibila folosirea Evotab Fun pe post de GPS, chiar si atunci cand nu ai acces la internet. |n pachetul de baza exista Car-Kit complet: suport parbriz, incarcator masina, cablu de date Mini USB- USB.

Un alt detaliu important este transmitatorul FM incorporat care permite redarea fisierelor audio (filme, muzica etc) direct de pe tableta PC prin intermediul statiei audio din masina sau de acasa. De asemenea, Evotab Fun are preinstalata aplicatia Evobook – prin care poti achizitiona si citi carti electronice (ebook) in limba romana.

"In prima parte a anului, Televoice a vandut 10.000 de tablete Evotab 2 si 2.000 de tablete Neura. Pana la finele anului vom comercializa aproximativ 30.000 de tablete. La nivelul pietei, vanzarile de tablete au crescut in fiecare an, aproape exponential. Anticipez ca, in total, pe piata locala vor fi vandute 150 -160.000 de unitati in acest an", a declarat azi Liviu Nistoran, presedintele companiei.

EvoTab Fun poate fi achizitionata la pret de 650 lei, cu harta Romaniei preinstalata.

Se mizeaza pe ecrane de 7 inci
E-Boda a intrat pe piata tabletelor in luna aprilie a acestui an, prin modelul Impressed E1 (650 lei). Alte doua modele au fost lansate in cursul lunii iulie: Impresspeed E200 sI Impresspeed Essential A100. Iesirea HDMI a tabletei E200 (foto) permite conectarea acesteia la un televizor 3D, transformand-o intr-un mediaplayer portabil. Modelul este echipat cu placa de retea wireless 802.11 b/g/n si se poate conecta la retelele 3G cu ajutorul unui modem USB extern. Modelul A1 are procesor Cortex A8 1 GHz si memorie interna de 4 GB.

Un alt brand romsnesc in zona tablet PC-urilor este Allview, cu modele ale caror preturi variaza intre 300 si 1000 lei.

×