x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Venituri în creştere, la Romtelecom, pe primul semestru

Venituri în creştere, la Romtelecom, pe primul semestru

07 Aug 2014   •   16:40
 Venituri în creştere, la Romtelecom, pe primul semestru

Romtelecom a obţinut în trimestrul doi din acest an venituri nete de 150 de milioane de euro, iar pe primul semestru veniturile nete au însumat 306 milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, a anunţat azi operatorul.

EBITDA (câştigurile operaţionale înaintea dobânzilor, taxelor şi amortizărilor) pentru trimestrul doi din 2014 este cu 31,6% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 44 de milioane de euro, iar cumulat pe primul semestru a atins valoarea de aproape 82 de milioane de euro, cu 14,4% mai mare de la un an la altul.

'Nivelul EBITDA pentru primul semestru din 2014 a fost afectat de introducerea neprevăzută a taxei pe construcţiile speciale, care a avut un impact semnificativ asupra grupului de companii, datorită faptului că Romtelecom deţine o infrastructură istorică bazată pe cupru şi canalizaţii', precizează reprezentanţii companiei. 

Pe componenta TV, compania şi-a sporit numărul de clienţi cu 6,8% în trimestrul doi din 2014, de la un an la altul, ajungând la 1,384 de milioane. Şi numărul clienţilor de Internet a crescut cu 1,5% în aceeaşi perioadă, până la 1,244 milioane, în timp ce numărul de abonaţi de voce fixă a scăzut cu 4,1%, la 2,191 milioane. (Agerpres)

×