x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Veniturile semestriale Romtelecom, în scădere cu 4,8%

Veniturile semestriale Romtelecom, în scădere cu 4,8%

09 Aug 2012   •   13:56

Romtelecom a inregistrat in primul semestru un profit EBITDA (inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de 80,8 milioane euro, in urcare cu 57,2% fata de valoarea din perioada corespunzatoare a anului trecut, iar veniturile companiei au coborat cu 4,8%, la 316,5 milioane euro.



Romtelecom nu a inregistrat in primele sase luni ale acestui an costuri legate de programul de retragere voluntara a angajatilor derulat in ultimii ani. In primul semestru al anului trecut, cheltuielile legate de acest program au fost de 27,9 milioane euro.

Numarul clientilor companiei definit prin liniile de voce a scazut cu 6%, la 2,404 milioane utilizatori, fata de 2,558 milioane la jumatatea anului trecut

Pe de alta parte, pe serviciile de internet broadband compania a obtinut o majorare de aproape 8% a numarului de clienti, de la 1,084 milioane la 1,169 milioane, reflectand o crestere organica, se spune in raport. Astfel, penetrarea abonamentelor broadband in numarul total de linii de voce a urcat al 49%, precizeaza compania intr-un comunicat citat de Mediafax.

Totodata, penetrarea serviciilor TV in baza de clienti a operatorului a depasit in premiera nivelul de 50%, desi numarul utilizatorilor TV a coborat cu 1,2%, de la 1,222 milioane la 1,207 milioane, in principal din cauza "reorganizarii portofoliului".

In trimestrul al doilea, veniturile Romtelecom au scazut cu 5,9%, la 156,3 milioane euro, de la 166,1 milioane euro in perioada corespunzatoare a anului trecut. Profitul EBITDA al companiei a urcat insa in trimestrul doi cu 38,4%, de la 29,2 milioane euro la 40,4 milioane euro.

Costurile legate de programul de plecari voluntare ale angajatilor au coborat de la 7,2 milioane euro la zero.

Veniturile wholesale au coborat cu 9%, reflectand in principal decizia autoritatilor romane de a reduce tarifele de interconectare pentru retelele mobile.

×