x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Vodafone lanseaza oferta romaneasca

Vodafone lanseaza oferta romaneasca

de Cristian Ionita    |    29 Oct 2005   •   00:00
Vodafone lanseaza oferta romaneasca

Dupa ce a cazut la pace cu Telemobil, Vodafone a lansat ieri prima oferta comerciala romaneasca, la cinci luni dupa ce a finalizat preluarea Connex. Pentru inceput, gigantul telecom a preferat o varianta de cobranding, alaturand Vodafone langa sigla Connex.

"Intelegerea cu Telemobil s-a finalizat foarte recent", a anuntat ieri Ted Lattimore, presedintele MobiFon. Detaliile financiare ale intelegerii au fost trecute sub tacere. Reprezentantii celor doua companii au evitat sa spuna daca Vodafone a platit pentru a-si putea folosi marca in Romania si despre ce suma e vorba.

Oricum, pana la jumatatea anului viitor, activitatea MobiFon va fi integrata complet in grupul Vodafone. Potrivit reprezentantilor companiei, procesul de rebranding va dura maximum noua luni. Asta inseamna ca de la jumatatea anului viitor este posibil sa se renunte definiv la Connex, compania continuandu-si activitatea sub numele de Vodafone.

PRIMUL PAS. Aventura marcii Vodafone in Romania a inceput in anul 1995, cand a fost inregistrata de Telemobil, operatorul serviciului de telefonie Zapp. Probabil ca Vodafone se gandea serios sa intre pe piata romaneasca inca din 2003 - an in care s-a adresat justitiei, cerand ca marca sa-i fie inapoiata. Initial, cererea le-a fost respinsa. In toamna anului 2004, Vodafone a formulat o noua actiune in instanta prin care solicita atat anularea marcii, cat si decaderea Telemobil din dreptul de a mai utiliza aceasta marca. Cererea de anulare a fost respinsa de catre prima instanta, in timp ce solicitarea privind decaderea din dreptul de utilizare a fost admisa, tribunalul considerand ca Telemobil nu a utilizat marca Vodafone pe o perioada de cinci ani consecutiv.

La inceputul lunii martie 2005, Telesystem International Wireless confirma ca se afla in discutii cu Vodafone pentru vanzarea pachetului de 79% din actiunile Connex. Achizitia a fost incheiata la data de 31 mai, dupa ce Vodafone a primit aprobarea Comisiei Europene.

TERMEN. La sfarsitul lunii septembrie, presedintele Vodafone, Arun Sarin, a venit in Romania, ocazie cu care Ted Latimore declara: "Speram ca dupa infatisarea de pe 6 octombrie sa terminam procesul cu Telemobil si sa incepem procesul de rebranding al Connex, sub marca Vodafone".

Dar, la 6 octombrie, surpriza: Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus suspendarea judecarii dosarului Vodafone-Telemobil pentru dreptul de proprietate intelectuala asupra marcii Vodafone. Telemobil ceruse stramutarea la o alta instanta. Cererea de stramutare urma sa fie analizata de Inalta Curte la 10 noiembrie. Ieri, Vodafone a inceput sa-si foloseasca marca in Romania. Inainte ca instanta sa analizeze stramutarea dosarului, de unde se poate deduce ca litigiul s-a stins.

Eclipsata in Romania de marea lansare, tot ieri a avut loc o mutare foarte importanta a Vodafone. Compania a anuntat ca va cumpara 10% din actiunile celui mai mare operator indian, Bharti Tele-Ventures, contra sumei de 1,5 miliarde de dolari, cash.

NOUA OFERTA
O data cu introducerea marcii in Romania, Vodafone a scos pe piata abonamentele Vodafone Family, cu 200 de minute incluse (15 dolari /luna) si 500 de minute incluse (25 de dolari pe luna). Ambele abonamente includ doua cartele SIM. Minutele incluse pot fi folosite pentru convorbiri intre membrii aceluiasi abonament Vodafone Family. Coincidenta sau nu, ideea de convorbiri in grup a fost lansata de Zapp cu ceva vreme in urma. Prin comparatie, Zapp Share Free 120 ofera doua telefoane, 400 de minute in grup si 120 de minute nationale.
×
Subiecte în articol: IT vodafone telemobil