x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget WhatsApp a devenit oficial parte a companiei Facebook

WhatsApp a devenit oficial parte a companiei Facebook

08 Oct 2014   •   13:40
WhatsApp a devenit oficial parte a companiei Facebook

Rețeaua de socializare Facebook a efectuat luni plata de 22 de miliarde de dolari, mai mult decât fusese prevăzut inițial, pentru achiziționarea aplicației de mesagerie mobilă WhatsApp, relatează agențiile France Presse și DPA.

Facebook anunțase la jumătatea lunii februarie cumpărarea WhatsApp pentru un preț estimat atunci la 19 miliarde de dolari. Compania cu sediul în Menlo Park California dorea să plătească 12 miliarde de dolari în acțiuni și 4 miliarde de dolari în numerar. Afacerea includea de asemenea o plată suplimentară de 3 miliarde de dolari pentru fondatorii și angajații WhatsApp.

Acțiunile companiei Facebook au crescut ca valoare din luna februarie până în prezent, ceea ce a făcut ca afacerea să ajungă la un cost total de 21,9 miliarde de dolari (17,3 miliarde de dolari în acțiuni și 4,59 miliarde de dolari numerar). Comisia Europeană a dat, vineri, undă verde tranzacției, iar agențiile omoloage din SUA în domeniul concurenței au aprobat tranzacția încă din luna aprilie, însă au avertizat, la acea dată, compania Facebook că trebuie să respecte practicile riguroase de confidențialitate ale WhatsApp.

Aplicația de mesagerie online pentru smartphone-uri este una dintre cele mai populare din spațiul virtual, cu 600 de milioane de utilizatori în întreaga lume, potrivit Comisiei Europene. Serviciul permite schimbul de texte, imagini și chiar clipuri video și este foarte popular în Europa, America Latină și Asia. 

×