x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Wildfire detection: Google lansează AI pentru incendiile de pădure

Wildfire detection: Google lansează AI pentru incendiile de pădure

de Redacția Jurnalul    |    30 Iul 2024   •   10:30
Wildfire detection: Google lansează AI pentru incendiile de pădure

Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere. Instrumentul trimite notificări în timp real utilizatorilor Google Maps aflați în apropierea unei zone în flăcări.

Odată cu criza climatică, incendiile de pădure sunt în creștere, în special în Franța. Conform estimărilor, suprafața expusă incendiilor în Europa s-a dublat în ultimii 50 de ani.

În timp ce Google Maps permite deja utilizatorilor să localizeze zonele în care au izbucnit incendii forestiere, gigantul tehnologic lansează acum „Wildfire detection”, dispozitivul său bazat pe inteligență artificială pentru a defini mai bine limitele incendiilor, transmite AFP.

Introdus deja în Statele Unite, Canada și o serie de țări din America Latină, instrumentul a fost extins acum în Franța și în alte 14 țări europene și africane, inclusiv Grecia, Portugalia și Kenya.Această tehnologie permite delimitarea limitelor incendiilor în motorul său de căutare și în Google Maps.

Utilizatorii aflați în apropierea zonelor cu risc ridicat sunt notificați direct cu alerte SOS.

În cele din urmă, Google ar dori ca instrumentul său să poată prezice unde ar putea izbucni incendiile de pădure și cum s-ar putea răspândi, luând în considerare date precum densitatea și umiditatea vegetației. Dar este încă prea devreme. Pentru moment, multinaționala spune că lucrează cu autoritățile pentru a se asigura că acest instrument este pus la dispoziția persoanelor care lucrează pe teren, cum ar fi pompierii.

(sursa: Mediafax)

×