x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget YouTube, de azi versiune locală pentru România

YouTube, de azi versiune locală pentru România

de Alexandru Radescu    |    25 Apr 2013   •   15:08
YouTube, de azi versiune locală pentru România

După ce au anunţat ieri că întreaga Românie poate fi explorată vizual prin intermediul aplicaţiei Street View, Google lansează azi şi versiunea localizată a celei mai cunoscute platforme video, YouTube.

Acest lucru permite creatorilor locali de conţinut video să fie mai uşor de descoperit, fiind un avantaj şi pentru difuzori, agenţiile de publicitate şi brandurile locale.

Cu această ocazie, muzicienii şi compozitorii români - reprezentaţi de Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România – Asociaţia pentru Drepturi de Autor (UCMR-ADA) -  au încheiat cu Google un acord de licenţiere care va permite artiştilor să obţină venituri din vizualizarea clipurilor lor pe YouTube.

De asemenea, TVR, precum şi mai multe case de discuri au decis să publice pe YouTube conţinut propriu, devenind primii parteneri YouTube în România.

În fiecare minut, pe YouTube sunt încărcate 72 de ore de conţinut video serviciul este accesat în fiecare lună de peste un miliard de utilizatori unici. În prezent, 25% din numărul total de vizionări de pe YouTube provin de pe gadgeturi mobile.

Există şi un YouTube românesc, respectiv Trilulilu. Anul trecut, Vodafone România a intrarea în acţionariatul Trilulilu Music, prin preluarea unui pachet de 15%. De asemenea, serviciul “Zonga” (acces la conţinut muzical de pe PC sau smartphone) este disponibil comercial prin parteneriatul Trilulilu-Vodafone, cu o ofertă de peste 16 milioane de melodii ( fara download).

Avem şi un rival local pentru Street View, serviciul Norc.ro, dezvoltat de firma românească eXtreme Soft Group.












×
Subiecte în articol: youtube