x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Zone neacoperite broadband, un proiect plimbat prin sertare

Zone neacoperite broadband, un proiect plimbat prin sertare

de Alexandru Radescu    |    29 Iun 2011   •   14:14

Fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, a intins la maximum nervii Comisiei Europene in clipa in care a anuntat ca vrea sa "vireze' 84 de milioane euro catre fantomaticul proiect e-Romania. Aceste fonduri urma sa vina de la CE special pentru retele broadband in zone neacoperite (strategia nationala de broadband).

Comisia Europeana a respins acest plan si a blocat fondurile. Instalat in biroul de ministru de la MCSI, in septembrie 2010, Valerian Vreme a pornit la drum si cu aceasta "ghiulea', incercand tot felul de variante pentru a obtine banii.

Azi, ministrul Vreme a declarat ca documentul privind finantarea retelei de acces in banda larga la Internet in zonele neacoperite de operatori va fi semnat in noiembrie, iar proiectul va fi finalizat in termen de 24 de luni.
"Forma finala a proiectului a fost agreata de reprezentantii Comisiei Europene. Contractul, unul major pentru Romania, va fi semnat in noiembrie si va fi implementat in termen de 24 de luni. Ministerul va fi proprietarul retelei dar nu va fi si operatorul acesteia. Reteaua va fi concesionata operatorilor, in functie de prevederile legislatiei", a spus Vreme.
Ramane de vazut in ce masura vor fi operatorii interesati sa se conecteze la aceasta potentiala retea a statului mai ales ca Toma Campeanu, sef al proiectului e-Romania pe vremea ministrului Sandu, declara ca operatorii telecom au decis sa nu foloseasca acesti bani pentru a extinde acoperirea nationala cu internet in banda larga, preferand fonduri proprii.

×