x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Un satelit rus ii sperie pe americani!

Un satelit rus ii sperie pe americani!

15 Aug 2018   •   12:47
Un satelit rus ii sperie pe americani!

Satele Unite considera au descris drept anormal comportamentul unui "satelit-inspector", lansat in octombrie anul trecut de Rusia si care, potrivit americanilor, nu se poarta ca un aparat din categoria din care se presupune ca face parte, arata un comunicat al Departamentului de stat. 

 

"Comportamentul lui pe orbita nu seamana cu ceea ce am vazut pana acum: de la inspectarea orbitei pana la capacitatea de asigurarea orientarii situative in spatiu, inclusiv alte functii. Nu stim exact ce fel de aparat este acela si nu avem metode de a clarifica acest aspect", a declarat Yleem Poblete, asistentul secretarului de stat al SUA pentru controlul armamentelor, verificare şi conformitate.

Vorbind la conferinta de la Geneva dedicata dezarmarii, oficialul american a precizat ca SUA si-au exprimat de nenumarate ori ingrijorarea in legatura cu modul in care Rusia desfasoare arme antisatelit. Potrivit afirmatiilor sale, temerile SUA vizeaza faptul ca satelitul ar putea face ceva contrar intentiilor proprietarilor lui, pentru ca astfel de actiuni creaza incertudine pentru operatiunilor altor sateliti, aruncand o umbra de indolala asupra adevaratelor planuri ale celor care dirijeaza aparatul. 

 

×
Subiecte în articol: satelit Rusia sua orbita funcţii operatiuni