x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech WhatsApp vine cu inovații, care schimbă complet aplicația

WhatsApp vine cu inovații, care schimbă complet aplicația

06 Oct 2022   •   09:43
WhatsApp vine cu inovații, care schimbă complet aplicația

WHATSAPP lucrează în prezent la o mulțime de caracteristici noi, informează publicația britanică „The Sun”. Toate aceste „hack-uri” sunt în curs de dezvoltare sau de testare și, deocamdată, nu se știe cu exactitate când vor ajunge în mâinile utilizatorilor.

Comunități WhatsApp

Aplicația de chat, extrem de populară în întreaga lume, adaugă în mod constant noi caracteristici, iar una dintre ele se numește „Comunități”. Comunitățile sunt, practic, grupuri mari care conțin în interiorul lor chat-uri de grup WhatsApp.

Noua funcție, numită „Comunități”, este în dezvoltare de luni de zile. Fiecare „comunitate” este ca un „grup” uriaș pentru grupurile WhatsApp deja existente. Grupurile sunt una dintre cele mai populare modalități de a discuta în cadrul aplicației deținute de Facebook.

Simplul fapt de a avea mai multe grupuri poate fi însă, uneori, haotic și greu de urmărit. Când va fi lansată, această nouă caracteristică va permite utilizatorilor să trimită mesaje către mai multe grupuri deodată.

Utilizatorii ar putea avea astfel o comunitate de lucru ce ar conține o mulțime de grupuri mai mici. Spre exemplu, scrie „The Sun”, în zona locală a unui utilizator ar putea exista o comunitate, care se împarte în grupuri separate pentru subiecte legate de școala copiilor și pentru problemele generale apărute în cartier.

Din păcate, WhatsApp, companie deținută de Meta, nu a confirmat când va fi lansată această funcție pentru public.

Ascundeți starea online

WhatsApp testează în prezent o funcție care vă permite să vă ascundeți statutul online, mai informează publicația britanică. Funcția care va schimba jocul - numită de fani „modul invizibil” - vă va permite să folosiți aplicația în secret.

„În momentul de față, este imposibil să ascundeți faptul că sunteți online”, precizează „The Sun”. Tot ceea ce puteți face este să vă ascundeți statutul „Ultima vizionare”. Noua funcție va fi disponibilă în Settings > Privacy > Last Seen & Online. WhatsApp a fost criticat în trecut pentru că nu permite utilizatorilor să își ascundă statusurile online în aplicație.

Salvarea textelor șterse

WhatsApp lucrează, de asemenea, la o modalitate de a vă permite să salvați mesajele care urmau să dispară. Trucul ingenios ar funcționa cu mesajele WhatsApp care se șterg automat. Și, le-ar permite utilizatorilor să păstreze anumite texte pentru ca acestea să nu dispară.

Aceste mesaje salvate care vor dispărea vor fi stocate într-o zonă specială din interiorul aplicației, numită „Kept Messages”. Funcția este în prezent în curs de dezvoltare pentru versiunea de testare beta a aplicației WhatsApp.

În acea versiune, este posibil doar pentru administratorii de grup să păstreze sau să actualizeze mesajele din cadrul grupurilor.

Dacă doriți să încercați mai întâi noile caracteristici, urmați ghidul de mai jos pentru a vă alătura versiunii beta a WhatsApp.

Cum să obțineți versiunea beta a WhatsApp

Pentru a descărca WhatsApp beta pentru smartphone-ul tău trebuie să accesezi Google Play pe Android și să cauți WhatsApp. Derulați în josul paginii până când vedeți „Become a Beta Tester”. Atingeți butonul „I'm In” și apoi faceți clic pe „Join” pentru a confirma.

×
Subiecte în articol: whatsApp