x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Gromovnicul din bătrâni pentru anul 2019

Gromovnicul din bătrâni pentru anul 2019

15 Mar 2019   •   04:07
Gromovnicul din bătrâni pentru anul 2019

Gromovnicul mai este cunoscut și sub numele de „zodiacul vechi românesc”. De fapt, gromovnicul este o carte de astrologie cu origini siriano-egiptene, care prezice soarta oamenilor sau a stărea vremii prin interpretarea tunetelor și a fulgerelor, în perioada zodiacală în care se produc.

În ciuda vechimii milenare a acestui tip de scriere, denumirea lui în limba română vine de la cuvântul slav „gromu”, care se traduce prin „tunet”.

Primul gromovnic a fost publicat pe teritoriul actual al României în anul 1y634, la Alba Iulia, de către Mitropolia Alba Iulia. Era în limba slavonă (de aici și perpetuarea numelui său, în spațiul românesc, pornind de la termenul slav). În secolele XVII-XIX, gromovnicul avea o mare răspândire, în toate cele trei teritorii românești: Transilvania, Moldova și Țara Românească. 

Prima variantă scrisă și publicată în limba română datează din anul 1703. În Țările Române, au coexistat traduceri ale gromovnicelor grecești și slavone, dar cea mai răspândită variantă era cea a împăratului Bizanțului,, Heraclius. 

Vezi și Zodiacul Vechi Românesc sau Gromovnicul din bătrâni

Gromovnicul pentru anul 2019

Gromovnicul are 7 planete sau astre, care guvernează soarta oamenilor și a țărilor. Fiecare an este guvernat de una dintre aceste planete. ANUL 2019 este guvernat de PLANETA MERCUR. Înainte de acesta, sub același semn a fost anul 2012, iar următorul an va fi 2026.

În gromovnic, Mercur este planeta a șasea.

Iată cum descrie vechiul gromovnic acest an:

.....................

Citește mai departe AICI

×