x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Reconectarea

Reconectarea

de Romulus Popescu    |    07 Sep 2012   •   21:00
Reconectarea

Impacarea cu noi insine si cu cei din jur face posibila pacea mondiala. Dar sta si la baza sanatatii fiecaruia dintre noi pamantenii. Stiu, este practic imposibil ca omenirea sa ajunga la o asemenea performanta, caci binele si raul sunt intr-o lupta permanenta. Este o lege dinamica a Universului. Dar, de ce sa nu ne numaram printre cei care trec prin viata sanatosi? Sta in puterea noastra sa alegem. Sa fim buni la suflet ori de cate ori este posibil. Si este posibil intotdeauna. Fericirea nu este ceva ce primim de undeva. Ea se cladeste din vorbele, gandurile si faptele noastre. Iar sanatatea este cel mai important pas in mentinerea fericirii. Sanatatea spiritului, sufletului si in cele din urma a fizicului. Am scris in cele din urma a fizicului, caci el este dependent de celelalte doua. Medicina moderna nu va rezolva in veci problema sanatatii, caci este o medicina a fizicului, ignorand celelalte componente ale existentei umane.

Insa, iata ca exista si medici care inteleg acest lucru si, intr-un limbaj mai apropiat de stiinta, incearca sa paseasca pe teritoriul adevaratei medicini. Printre acestia se afla si doctorul Eric Pearl care, prin ceea ce numeste el "reconectare', considera ca a descoperit cheia vindecarii si a sanatatii. Este un alt unghi din care se priveste medicina energetica, asa cum religiile privesc aceeasi Divinitate in viziuni proprii.

In volumul cu titlul "The reconnection', publicat in SUA, aparut si in limba romana sub numele "Reconectarea' la editura For You, in anul 2006, doctorul Eric Pearl isi expune teoria si practica sa in acest sens.

Parcurgand paginile acestei carti un om care traieste sub semnul filosofiei materialiste isi pune intrebarile: "Oare energia si informatia, pe care o poarta aceasta, joaca un rol esential in sanatate si in vindecare? Mintea noastra se poate conecta la aceasta energie si putem invata cum sa o stapanim pentru a ne vindeca pe noi si pe altii? Exista oare o realitate spirituala mai vasta formata din energie vie cu care putem invasa sa ne conectam si care poate sa promoveze nu numai vindecarea noastra persoanala, dar si vindecarea intregii planete?'.

Reconectarea este considerata o descoperire importanta, facuta de catre Laboratorul pentru Sisteme Energetice Umane din cadrul Universitatii din Arizona. In aceasta idee, grupul de cercetatori s-a dedicat integrarii medicinei minte-corp, a medicinei energetice si a medicinei spirituale, studiu facut sub coordonarea si in colaborare cu doctorul Pearl.

Tema conceptului de reconectare este abordata de doctorul Eric Pearl inca din timpul pregatirii tezei sale de doctorat, de la Universitatea Harward, din perioada anilor a60, ai secolului XX.

Bibliografia cercetarii sale cuprinde volumul "Intelepciunea corpului', scris in anul 1932, de catre profesorul Walter B. Cannon, de la Universitatea Harward. Doctorul Cannon descria atunci modul in care corpul reuseste sa-si mentina starea fiziologica integrala printr-un proces pe care l-a denumit homeostaza. Dupa domnia sa, capacitatea corpului de a-si pastra integritatea homeostatica presupune doua lucruri: ca procesele de raspuns din tot corpul sunt conectate si ca informatia care circula prin aceasta retea de raspuns, de inalta viteza, este fluida si exacta. Este asemenea principiului termostatului care deschide un sistem de incalzire pana ce temperatura ajunge la cea programata si inchide acest sistem pentru a nu se mai ridica temperatura, ca apoi sa-l deschida din nou atunci cand temperatura incepe sa scada. Este un sistem feedback, creat pentru mentinerea unui echilibru termic.

In corpul uman toate acestea functioneaza corect in conditiile in care legaturile din cadrul intregului sistem sunt corecte.

Doctorul Pearl a studiat "firul logic', pentru descoperirea sistemului prin care conexiunile creeaza semnale feedback, constatand ca acestea sunt fundamentale nu numai pentru sanatatea si integritatea fiziologica, ci si in natura, pentru sanatate si integritate la toate nivelurile. Conexiunile prin semnale de raspuns sunt de baza pentru integritate energetica, fizica, emotionala, mentala, sociala, globala si chiar astrofizica.

Cand lucrurile sunt conectate si cand informatia si energia circula libere, orice sistem poseda capacitatea de a fi sanatos, isi pastreaza integritatea si evolueaza corect. Iata, oxigenul este conectat cu hidrogenul chimic sub forma apei. Creierul este conectat cu organele fiziologice prin mecanisme neuronale, hormonale, electromagnetice. Soarele este conectat cu Pamantul prin unde electromagnetice, gravitatie, etc.

Cercetarile doctorului Pearl, alaturi de colegii sai din cadrul catedrei de psihologie si psihiatrie ale Universitatii Yale, intre anii a70 si a90 ai secolului trecut, au ajuns la ideea ca exista cinci etape esentiale pentru atingerea integritatii si a vindecarii organismului uman, si anume: atentia, conectarea, autoreglarea, ordinea si usurinta de actiune. Iata, in continuare, detalierea acestora:

"Etapa 1: Atentia voluntara. Acest lucru inseamna a va simti corpul si energia care va curge prin corp, dar si intre voi si mediul inconjurator.

Etapa 2: Atentia creeaza conectarea. Atunci cand ii permiteti mintii sa experimenteze energia si informatia, in mod constient sau inconstient, acest proces stimuleaza conexiunile din interiorul corpului si pe cele din corpul vostru si mediul inconjurator.

Etapa 3: Conectarea duce la autoreglare. La fel cum o echipa de atleti sau de muzicieni care impreuna ajung la perfectiune, in sport sau in jazz – conexiunile dinamice dintre jucatori permit echipei sa se organizeze si sa se controleze (autoreglare) sub indrumarea antrenorilor si dirijorilor, in cazul muzicienilor, dar si cu sprijinul acestora.

Etapa 4: Autoreglarea stimuleaza ordinea. Ceea ce experimentati ca integritate, succes sau chiar frumusete, reflecta un proces de organizare care este posibil datorita conexiunilor care permit autoreglarea.

Etapa 5: Ordinea este exprimata prin usurinta de actiune. Atunci cand toate sunt conectate cum trebuie, iar partilor (jucatorilor) li se permite sa-si joace rolurile, procesul de autoreglare se poate produce fara efort si curgator.'

Doctorul Eric Pearl confirma si existenta opusului conectarii, care duce la imbolnavire. Pasii, in acest caz, sunt: neatentia, deconectarea, dereglarea, dezordinea si boala.

Neatentia asupra corpului duce la deconectare intre corp si mediu, face sa stimuleze dereglarea organismului care va crea dezordine interioara in sistemul metabolic, fapt ce produce boala, in final.

Asa ca este foarte important sa se dea atentie semnalelor din fiinta noastra pentru a mentine functionarea corecta a sistemelor feedback, mecanisme ce asigura mentinerea sanatatii, bineinteles alaturi de un sistem energetic echilibrat.

×