x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Paranormal Visele: de ce visăm și ce sunt aceste imagini

Visele: de ce visăm și ce sunt aceste imagini

05 Iun 2018   •   16:18
Visele: de ce visăm și ce sunt aceste imagini

Un vis este o colecție de imagini și idei care apar involuntar în anumite perioade de repaus. Când adormiți, ritmul cardiac încetinește, iar creierul este ocupat cu procesarea evenimentelor zilei.

În timpul acestei etape inițiale de somn, visele sunt alcătuite din flash-uri de gânduri și imagini din viața voastră din realitate: ceea ce ați mâncat la prânz, un apel telefonic pe care l-ați făcut în timpul zilei, filmul pe care l-ați urmărit înainte de culcare, etc.

Vă amintiți rareori aceste vise dacă nu vă treziți în timpul lor. Deci, visele sunt povești și imagini pe care mintea noastră le creează în timp ce dormim. Ele pot fi distractive, romantice, tulburătoare, înfricoșătoare și uneori bizare.

Această experiență poate fi descrisă ca o stare de conștiență caracterizată prin evenimente senzoriale, cognitive și emoționale în timpul somnului.

Există mai multe ipoteze și concepte care încearcă să răspundă la întrebarea: de ce visam. Sunt visele doar o parte a ciclului de somn sau servesc unui alt scop?

Unele explicații posibile includ:

-dorințe inconștiente;

-interpretarea semnalelor aleatoare de la creier și corp în timpul somnului;

-pentru a consolida sau procesa informațiile dobândite în timpul zilei. (PM)

O persoană obișnuită visează, în medie, între 90 de minute și două ore sau mai mult, în fiecare noapte. Uneori, semnificația viselor este clară și au loc pentru că ne gândim mult la cineva sau la o situație anume și este simplu să facem o legătură, dar alteori pot reda imagini elaborate și un întreg concept afectiv, astfel că necesită interpretarea unei persoane avizate.

Visele sunt misterioase, pot conține imagini plăcute, ca imediat să devină bizare sau înspăimântătoare, fără să știm exact de ce. Nimeni nu a înțeles până acum pe deplin însemnătatea lor, de aceea au devenit un adevărat câmp de studiu pentru o mulțime de specialiști care caută în mod constant să descopere elemente noi, cu atât mai mult cu cât cercetările vizează oameni de diferite culturi.

Ce sunt visele?

Carl Jung, fondatorul psihologiei analitice, spunea că visele sunt mesaje ale subconștientului care oferă în timpul somnului, în mod simbolic, o mai bună înțelegere și informații pe care mintea noastră le-a omis. Aceste vise pot avea o natură diferită: pot fi distractive, romantice, amuzante, tulburătoare, înfricoșătoare sau ciudate.

Sigmund Freud, cel care a dezvoltat domeniul psihanalizei, a explicat visele ca fiind manifestarea celor mai ascunse dorințe și anxietăți. Acesta a considerat că visele arată dorința ca anumite trăiri să se împlinească sau ca evenimentele la care ne gândim cu ardoare să aibă loc cu adevărat.

Interpretarea viselor

......................

Află mai mult despre semnificația viselor

×