x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Ministrul Familiei, Natalia-Elena Intotero: „Este crucial să continuăm eforturile de stopare a consumului de droguri prin prevenție constantă”

Ministrul Familiei, Natalia-Elena Intotero: „Este crucial să continuăm eforturile de stopare a consumului de droguri prin prevenție constantă”

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2024   •   18:53
Ministrul Familiei, Natalia-Elena Intotero: „Este crucial să continuăm eforturile de stopare a consumului de droguri prin prevenție constantă”
Sursa foto: Hepta

Ministrul Familiei, Natalia-Elena Intotero, a subliniat importanța prevenției în combaterea consumului de droguri în rândul tinerilor, la conferința România Inteligentă „PREVENȚIE, NU ADICȚIE – investiție pentru siguranța generațiilor viitoare“. Ea a evidențiat necesitatea unei lupte continue împotriva consumului de droguri și a altor forme de adicție.

„Este crucial să continuăm eforturile de stopare a consumului de droguri prin prevenție constantă”, a declarat Intotero. În colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, Agenția Națională Antidrog, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, societatea civilă și organizațiile de tineret, a fost desfășurată campania „Fără bariere - Tot adevărul despre droguri”. Această inițiativă a inclus instruirea a peste 60 de studenți din România, care au devenit parteneri în această luptă.

Campania a avut loc în peste 20 de municipii reședință de județ, implicând și asociațiile părinților, cu suportul Ministerului Educației. Intotero a subliniat importanța implicării părinților și a anunțat continuarea acestor campanii în cadrul taberelor de vară, inclusiv pentru tinerii cu probleme de sănătate, care participă la activități în stațiunea Eforie alături de părinți sau asistenți maternali.

„Este foarte important să-i implicăm pe părinți. Vom continua aceste campanii în cadrul taberelor pe care le vom desfășura.

Deja am început cu participarea tinerilor cu probleme de sănătate, în cadrul unor tabere care se desfășoară în stațiunea Eforie. Aceștia vin însoțiți fie de părinți, fie de asistenții maternali, în cazul celor care se află în grija statului.  
Vom continua aceste campanii de prevenție, iar dorința noastră este să implicăm cât mai mult familia. Încercăm să-i implicăm cât mai mult pe părinți pentru a cunoaște pericolele la care sunt supuși tinerii din ziua de azi”, a spus Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Evenimentul a fost organizat cu ocazia Zilei Internaționale de Luptă împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri, marcată anual pe 26 iunie, pentru a crește gradul de conștientizare al populației privind problemele majore generate de abuzul și traficul ilicit de droguri asupra sănătății.

Conferința națională a fost organizată de Antena 3 SA, Agenția Națională Antidrog și postul de televiziune ANTENA 3 CNN, parte a Intact Media Group.

×