x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro România inteligentă Tiberiu Stroe: "În acest moment sunt oferite garanții pentru finanțări pe schema Ucraina, și la companii mari dar și la IMM-uri"

Tiberiu Stroe: "În acest moment sunt oferite garanții pentru finanțări pe schema Ucraina, și la companii mari dar și la IMM-uri"

de Redacția Jurnalul    |    19 Mai 2023   •   19:30
Tiberiu Stroe: "În acest moment sunt oferite garanții pentru finanțări pe schema Ucraina, și la companii mari dar și la IMM-uri"

În acest moment sunt oferite garanții pentru finanțări pe schema Ucraina, și la companii mari dar și la IMM-uri, explică Tiberiu Store, director al Direcției Relații Clienți Exim Banca Românească, la Conferința Națională “Hrană de calitate – profit pentru toti românii – cum adăugăm plusvaloare agriculturii”,  în cadrul proiectului “România Inteligentă”, organizată de Antena 3 CNN și cotidianul național Jurnalul.

"Lucrurile sunt îndreptat e spre o zonă de construcție. Noi așa o simțim din bănci. O deschidere către zona de procesare în agricultură. În urmă cu 8-10 ani ne chinuiam să finanțăm și să înțelegem agricultura. Băncile nu aveau departamente specializate, nu existau competențe, nu existau abilități. Apetitul băncilor nu era orientat în zona asta. Tretat-treptat sa deschis piața bancară. Suntem alături și prin zona de garantare. Exim Banca Românească, alături de  proiectele pe care le avem pe zona de IMM Invest, garantează și finanțează toată zona de procesare. 

Dincolo de atitudine schimbată și de această deschidere de a construi și de a face lucruri, există variabila timp. Avem o fereastră de oportunitate. Tot ce ni s-a întâmplat în ultimii ani ne-a adus într-o situație de egalitate la nivel global. Toate aceste probleme se întâmplă în toată lumea, nu doar nouă. Acum există bani, există voință, atitudine schimbată, trebuie doar să adunăm aceste lucruri. 

Banca e cel mai bun test la plus valoare și profit. Cel mai pragmatic privitor al unui proiect este banca. Dar nu uităm de această fereastră de oportunitate și de zona de garantare. În acest moment sunt oferite garanții pentru finanțări pe schema Ucraina, și la companii mari dar și la IMM-uri. Sumele există, sunt acolo. Eu sfătuiesc doar jucătorii din agricultură, producătorii, procesatorii să vorbească cu băncile lor. Pentru că aceste garanții  există, sunt accesibile și dosarele sunt mai prietenoase decât în condiții normale pentru că schema Ucraina vizează o problemă excepțională. Pornim de la principiul că toată lumea poate să explice un astfel de efect. Ni s-a întâmplat tuturor", spune Tiberiu Stroe. 

×