Problema "cadrelor" – cea mai importantă responsabilitate ce şi-o asumase ea, continuă. Din nou Gh. Tănase "la prima oră". Apoi Emil Bobu împreună cu Tănase.
De altfel, Tănase, înalt activist la secţia organizatorică a CC al PCR, era ca şi "rotit". La începutul lui februarie îşi va lua în primire funcţia de prim-secretar de partid şi preşedinte al Consiliului Popular Judeţean Bacău. Ca orice activist, va mulţumit partidului pentru "încredere" şi se va angaja în îndeplinirea sarcinilor. Dacă nu o şi făcuse deja! Va pleca împreună cu toată familia şi se va instala în "casa primului secretar" care există în fiecare municipiu reşedinţă de judeţ. Cum familia Ceauşescu şi ceilalţi demnitari erau aprovizionaţi la Bucureşti de gospodăria de partid, câte un "pui" al ei exista în fiecare judeţ. Exceptând nemulţumirea nevestelor de-a părăsi Capitala, în general demnitarii se bucurau să fie numiţi în capul vreunui judeţ. Între teleconferinţe şi plenare mai luau câte o gură de aer!
Între 10:30 şi 11:30 s-a ţinut şi prima şedinţă CPEx a anului.
Elena Ceauşescu i-a chemat apoi în cabinet pe Ursu, Curticeanu şi Bobu.
Altă şedinţă (12:30-13:15) în "săliţă" cu Tovarăşul. Şeful de cabinet a denumit-o "Macheta planului financiar". Aici s-au întâmplat, ca de obicei, lucruri hilare pentru finanţişti, "uitate" de "invitaţi" precum Theodor Stolojan şi Nicolae Văcăroiu.
După prânz, la cabinetul Elenei Ceauşescu au intrat, pe rând, Constantin Mitea, Gheorghe Oprea şi Ion Totu. Printre temele de presă şi externe, nelipsite vor fi fost comentariile şi opiniile despre vizita şi întâlnirile lui Brucan la Moscova, fără ştirea şi aprobarea "partidului".
După lăsarea întunericului, la ora 18:07 a plecat din birou şi Elena Ceauşescu.
Citește pe Antena3.ro