x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Scînteia Special Sugestii, sesizări, reclamaţii: Rău-platnici la asociaţiile de locatari din Timişoara

Sugestii, sesizări, reclamaţii: Rău-platnici la asociaţiile de locatari din Timişoara

22 Ian 2009   •   00:00

Asociaţia de locatari din Timişoara, Str. Mureş nr. 2 ne-a scris că de un an împuternicitul imobilului nu include pe lista de cheltuieli pentru apă caldă consumată toţi locatarii.



Adusă la cu­noştinţa Consiliului Popular municipal, scrisoarea a făcut obiectul unor verificări din partea organelor de specialitate, s-au constatat într-adevăr ne­reguli, dispunându-se remedierea lor. Se mai precizează că: "nu s-a consta­tat vreo delapidare de fonduri din par­tea fostului administrator". O scri­soare asemănătoare ne-a fost trimisă şi de locatarii de pe Strada Salcâmilor nr. 33, Timişoara. Despre ce este vorba? Prevederile statutare arată limpede că asupra acestei ope­raţiuni ar trebui să-şi dea avizul lunar şi preşedintele asociaţiei, iar comisia de cenzori trebuie să "efectueze controlul preventiv şi să verifice, cel puţin o dată pe tri­mes­tru, gestiunea asocia­ţiei stabilirea şi în­ca­­sarea potrivit normelor legale a co­tei de contribuţie la cheltuielile comu­ne datorate de membrii asociaţiei".

Într-un caz asemănător, oficiul organizatoric al Consiliului municipal Timişoara a fost nevoit să pună la punct o situaţie greu de imaginat. Verificând actele comitetului asocia­ţiei din Timişoara Str. Versului nr. 8, cei trei revizori au stabilit că gestiunea este păgubită de rău-platnici. Ca atare, administratorului i s-a cerut să recupereze toate sumele restante de la aceşti locatari prin titlu executoriu, iar în cazul în care refuză, să fie eva­cuaţi, cu avizul adunării generale, prin instanţă. Din ecourile pe care le avem, reiese că raporturile dintre membrii asociaţiei şi comitetul acesteia nu sunt tocmai bune, că alterarea lor a dus la neplata facturilor şi la întreruperea furnizării apei calde.

Moise Gheorghe din Lugoj, Str. He­zerişului nr. 11, ne scrie că, în cartierul în care locuieşte, unele activităţi pu­blice ar trebui privite cu mult simţ gospodăresc. Deşi strada figurează ca modernizată, în realitate ea are ne­voie de unele intervenţii urgente. Spe­răm că la apelul ziarului sesizarea va fi luată în seamă şi se va întocmi ope­rativ un plan de lucrări.
Rubrică realizată de Antoaneta Măgură - Drapelul roşu, jud. Timiş, nr. 13685 din 1989

×
Subiecte în articol: special