x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special 7 august 1990 - Radiojurnalul zilei

7 august 1990 - Radiojurnalul zilei

07 Aug 2010   •   00:00

La Timişoara a început judecarea procesului foştilor activişti de partid şi a foştilor ofiţeri de Securitate şi de Miliţie. Teodor Stolojan, ministrul Finanţelor, a semnat acordul dintre România şi Coreea de Sud privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor. Pastorul Laszlo Tokes a fost rănit grav într-un accident petrecut pe teritoriul Ungariei. Ion Iliescu l-a felicitat pe Arpad Goncz cu prilejul alegerii acestuia în funcţia de preşedinte a Ungariei.

LA TIMIŞOARA SE JUDECA PROCESUL FOŞTILOR ACTIVIŞTI DE PARTID
Astăzi se reia la Timişoara judecarea procesului unor foşti activişti de partid şi de stat, foşti ofiţeri de securitate şi miliţie şi a unor colaboratori ai acestora. Curtea Supremă de Justiţie ­ Secţia Militară reia judecarea dosarului prin audierea în continuare a unor martori privind pe inculpaţii Coman Ion, Pacoste Cornel, Matei Ilie, Bălan Radu trimişi în judecată pentru infracţiunea de genocid precum şi a altor 21 de inculpaţi pentru săvârşirea aceleiaşi infracţiuni, precum şi pentru alte fapte penale.

A FOST SEMNAT ACORDUL ÎNTRE GUVERNELE ROMÂNIEI ŞI COREEI DE SUD
Tot în această dimineaţă ministrul Finanţelor, domnul Teodor Stolojan şi ministrul Afacerilor Externe al Coreei de Sud, Choi Ho Jong au semnat acordul între guvernul României şi guvernul Republicii Coreea privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor.

CONFEDERAŢIA SINDICALĂ "FRĂŢIA" A ORGANIZAT O CONFERINŢĂ DE PRESĂ
Membri ai conducerii Confederaţiei au răspuns întrebărilor reprezentanţilor presei, după ce, în prealabil, s-a precizat poziţia Confederaţiei faţă de moratoriul propus de guvern. "Fraţia" consideră încheiate discuţiile în legătură cu această problemă, fiind gata să semneze moratoriul dacă se vor respecta următoarele condiţii: îngheţarea preţurilor la bunurile de strictă necesitate, asigurarea de către guvern a produselor de bază pentru un trai civilizat, participarea consultativă a reprezenţanţilor sindicali la definitivarea proiectelor de acte normative, îndeplinirea de către guvern, prin toate mijloacele, a programului propus.
Aderarea la acest program a fost anunţată atât de Alianţa intersindicală, cât şi de cartelul "Alfa".
În concepţia "Frăţiei", sindicatul trebuie să apere condiţiile de muncă şi salarizare ale cetăţeanului, nu să abordeze probleme politice ori de producţie.

PASTORUL LASZLO TOKES A FOST GRAV RĂNIT
Astăzi, într-un accident de circulaţie în estul Ungariei, pastorul Laszlo Tokes a fost rănit grav, a anunţat televiziunea ungară, citată de agenţia France Presse.
{oferul automobilului în care se afla pastorul Tokes a lovit un stâlp de pe marginea drumului dintre Sarospatak şi Miskolc, încercând să evite un ciclist. Tokes a suferit un traumatism cranian şi fracturi ale oaselor bazinului, dar viaţa sa nu este în pericol - au afirmat surse medicale citate de televiziunea ungară. Laszlo Tokes a fost transportat de urgenţă într-un spital din Miskolc. Pastorul era însoţit în deplasările sale în interiorul Ungariei de o gardă de corp pusă la dispoziţie de Ministerul Ungar de Interne.

ION ILIESCU L-A FELICITAT PE ARPAND GONCZ, CU OCAZIA ALEGERII ÎN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL UNGARIEI
Preşedintele României, domnul Ion Iliescu, a adresat domnului Arpad Goncz, cu prilejul alegerii acestuia în funcţia de preşedinte al Republicii Ungare, o telegramă în care sunt exprimate sincere felicitări şi urări de succes în activitate.
În noile condiţii politice din România şi din Republica Ungară se arată în telegramă ­ relaţiile dintre ţările noastre, având la bază respectarea normelor de conduită general acceptate dintre state, se pot desfăşura şi dezvolta în toate domeniile de activitate, spre binele poporului român şi poporului ungar, în interesul păcii, securităţii şi colaborării general europene.

● Rubrică realizată cu sprijinul Societăţii Române de Radiodifuziune, Arhiva scrisă

×
Subiecte în articol: acum 20 de ani