x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special "A plecat in Irak cu pastilele dupa el"

"A plecat in Irak cu pastilele dupa el"

27 Mai 2005   •   00:00

E greu sa mai zambesti si sa raspunzi la mii de intrebari dupa ce ai trecut prin atatea emotii, iar pentru ca totusi au facut-o si ne-au permis sa va informam la randul nostru, nu putem decat sa le adresam aceste multumiri.



  • de VLADIMIR IOAN

  • RETINUTI. Membrilor familiei Ohanessian le e greu sa mai zambeasca dupa atata suferinta
    In primul rand apreciem in mod deosebit disponibilitatea mamei si sorei lui Ovidiu Ohanessian, care, dupa aproape doua luni de tensiune si asalturi ale presei si autoritatilor, inca mai pot face declaratii. Intr-un moment in care, asa cum marturisesc, nu-si doresc decat liniste.

    CIUDAT. Doamna Ohanessian astepta, cu ochii pe ceas, revederea de la Cotroceni cu fiul ei. Ne-a surprins, prin cuvintele sale, o tristete aproape de neexplicat, in conditiile in care o mai despartea atat de putin timp de reunirea familiei. In timp ce altii ar fi sarit in sus de bucurie, doamna Ohanessian ne-a vorbit despre boli si moarte.

    OVIDIU TINEA REGIM. "Nu am facut nici un fel de pregatiri speciale ca sa-l asteptam, sustine mama lui Eduard Ohanessian. Nici macar nu poate fi vorba de o masa festiva. El tine regim, are probleme de sanatate de mult. De cand a venit din armata sufera cu rinichii. Si inainte sa plece se plangea ca are dureri, si-a luat pastilele la el... Si cand a coborat din avion arata rau, era galben, pana si unghiile le avea ingalbenite. A avut un ghinion extraordinar, sunt foarte suparata. Apoi, de cand mi-a murit sotul, i-a disparut mult din veselie. A tinut atata la el... Vreau doar liniste, o sa inchid telefoanele, ca sa ne linistim. Nu vreau sa mi se umple casa, dar oricum nu are prieteni prea multi. Are niste veri, cu care este prieten foarte bun. Ei l-au insotit peste tot. Au fost zilele acelea si in Piata Universitatii... Eu sunt foarte bolnava, nu stiu cat o sa mai rezist... Nu pot sa mai suport nimic din povestea asta si de abia astept sa se termine.

    Sa-l las singur si sa-si vada de sanatatea lui, iar eu sa-mi vad de a mea. Trebuia sa ma duc la tratament dupa plecarea lui. N-am mai putut, s-a intamplat ce s-a intamplat. Am si eu problemele mele. M-au salvat medicii, altfel eram dusa demult. Saptamanile astea mi-a facut foarte bine un domn, nu-i mai tin minte numele... El m-a informat despre tot ce se intampla.

    Sa-i dea Dumnezeu sanatate, ca m-a ajutat cand ajunsesem de nu mai vedeam, nu mai auzeam", ne-a marturisit mama lui Ovidiu.

    CONTRASTE. Spre deosebire de doamna Ohanessian, Anne-Marie, sora lui Ovidiu, parea ceva mai vesela. A glumit chiar si pe seama mamei sale, spunand ca de fapt ea a tinut legatura cu autoritatile, iar omul despre care doamna Ohanessian afirmase ca o sprijinise moral si caruia ii multumea in mod deosebit, desi ii uitase numele, era consilierul prezidential Claudiu Saftoiu. "De fapt, eu am vorbit mai mult cu el. Mama nu se simte prea bine, are tensiune oscilanta si toata povestea asta numai bine nu i-a facut. Dar suntem fericiti si de abia astept sa ajung la Palat (n.r. - Cotroceni) deseara! Despre Ovidiu stiu ca s-a simtit rau, dar, dupa cum a spus domnul Basescu, cred ca a fost deja consultat de o echipa intreaga de medici care l-au ajutat, daca a fost nevoie. Din pacate, nu am putut sa mai luam legatura cu el dupa ce a intrat in carantina si, din cate stiu, nici ceilalti nu au vorbit cu familiile lor."

    OBOSIT
    "Bine ai venit acasa, Ovidiu!!! Te iubim!". Coli lipite pe usa blocului l-au intampinat pe jurnalistul de la Romania libera intr-o nota destul de sordida. O alee cu baieti de cartier, ceva manele, ceva vecini…

    Prea obosit, Ovidiu i-a imbratisat pe cei cativa cunoscuti intalniti in drumul spre usa apartamentului sau, dupa care s-a facut nevazut. "Parea mult mai slab decat il stiam noi", spuneau vecinii. Singurii care au patruns in apartamentul familiei Ohanessian au fost verisorii sai, cei despre care mama lui Ovidiu spunea ca-i sunt cei mai buni prieteni. In drumul lor spre masina, acestia au spus ca Ovidiu e bine, dar ca are nevoie de odihna, sugerandu-ne discret sa-l lasam o perioada in pace.
    ×
    Subiecte în articol: eveniment ovidiu ohanessian