x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete Diabolica din Nancy. Suspectată că a ucis doi bărbaţi, Simone Weber a debutat în cariera de criminală la 50 de ani

Diabolica din Nancy. Suspectată că a ucis doi bărbaţi, Simone Weber a debutat în cariera de criminală la 50 de ani

de Adriana Oprea-Popescu    |    19 Sep 2011   •   21:00
Diabolica din Nancy. Suspectată că a ucis doi bărbaţi, Simone Weber a debutat în cariera de criminală la 50 de ani

Simone Weber s-a nascut pe 28 octombrie 1930 la Ancerville (Franta). Avea 4 ani cand parintii s-au despartit: doi dintre frati au fost incredintati mamei, iar ea si sora ei, Madeleine, tatalui. El s-a recasatorit, iar fetele au fost crescute de o mama vitrega. Dependente afectiv una de cealalta, Simone si Madeleleine se vor marita mai tarziu cu doi frati. Simone a avut 5 copii, insa sotului ei ii placea sa bea, asa ca l-a parasit. In 1968 se intampla prima tragedie din viata ei: fiica cea mare moare in spital, in urma unei supradoze de medicamente. Neglijenta, accident sau sinucidere? N-a stiut nimeni sa-i spuna si, din acel moment, Simone a inceput sa se considere persecutata si nedreptatita de autoritati. La scurt timp, trece printr-un alt dezastru: fiul ei, care-si satisfacea stagiul militar, se sinucide, la numai 22 de ani, tragandu-si un glonte in inima. Viata lui Simone intra in deriva, iar ea cauta disperata resurse pentru a supravietui. Incepe sa vanda minciuni, infiintand un ziar care se distribuia gratuit si care publica false anunturi umanitare. In paralel, face afaceri, la limita legii, cu masini de ocazie pe care le vinde sau le inchiriaza. Cand vede ca inselaciunile ii merg, pluseaza: raspunde unui anunt matrimonial dat de un barbat de 76 de ani, Marchal Fixard. Cum el cauta o femeie cu studii si cu varsta apropiata de a lui, Simone isi pune o peruca grizonata si se da drept profesoara de filozofie. In scurt timp, se muta la Marchal. Fost militar de cariera, vaduv si fara copii, el locuia intr-o casa mare in apropiere de Nancy. Spre surprinderea prietenilor lui, care-l stiau un om cu o sanatate de fier, pe 14 mai 1980, la doi ani dupa ce o cunoscuse pe Simone, Marchal avea sa moara. Ea ramane singura beneficiara a testamentului, iar celor ce comentau le arata actul de casatorie: pe 22 aprilie 1980, in fata unui consilier municipal din Strasbourg, Simone devenise sotia lui Marchal. In realitate, aveau sa descopere peste un deceniu anchetatorii, ea platise serviciile unui figurant care a jucat rolul "sotului'. Iar cu 9 zile inainte de decesul lui, Simone cumparase, cu o reteta falsa, 80 de pastile de digitalina, un medicament care, in doze mari, poate provoca infarctul. Apoi, pe 10 mai 1980, tot prin fals, ea modificase testamentul batranului rezervist.

Dupa moartea bogatului "sot', Simone s-a simtit datoare sa-si traiasca viata. In toamna lui 1981, il cunoaste pe Bernard Hettier. Divortat, tata a doua fiice si salariat la o uzina din suburbia orasului Nancy, Bernard era un cuceritor care nu vedea in Simone decat o partenera printre altele. Ea insa, indragostita iremediabil de el, incepe sa devina posesiva si suspicioasa. Isi spiona amantul, facandu-i acestuia viata imposibila. Dupa un an de relatie, el se decide sa-i puna capat. Vor urma trei ani de hartuire a lui Bernard: Simone il urmareste pana la serviciu, se strecoara la el in casa, incearca sa-l drogheze si-l terorizeaza cu telefoanele. Pe masura ce el face eforturi s-o indeparteze din viata lui, ea devine tot mai amenintatoare.

Pe 22 iunie 1985, Bernard Hettier dispare. In dimineata acelei zile, la ora 5:00, barbatul de 55 de ani a plecat de la uzina spre casa aflata la 30 km distanta. In apropiere de casa, a vazut masina fostei amante. Ea il astepta, la volan. Satul de scene, Bernard si-a schimbat traseul si s-a intors in Nancy, la una din vechile lui prietene, careia i-a povestit ca Simone il pandeste in fata casei. Spre pranz, barbatul se reintoarce la domiciliu si constata ca ea e in continuare acolo. Se decide s-o infrunte si coboara din masina. Intra in casa, iar Simone vine in urma lui strigandu-i, in prezenta a doi vecini, "te voi ucide!'. Aceeasi martori ii vad pe cei doi iesind din casa, cateva ore mai tarziu, si mergand apoi, fiecare cu masina lui, in aceeasi directie. Sunt ultimii martori care l-au vazut in viata pe barbat. In jurul orei 19:00, Monique Nus, care-l astepta pe Bernard pentru a petrece impreuna week-end-ul, primeste un telefon. O persoana care facea un comision o anunta ca el isi anulase planurile. Intrigata de acest apel misterios, Monique il trimite pe fiul ei la Bernard acasa, unde el afla, de la vecini, de disputa dintre fostii amanti. Merge direct la adresa unde locuia Simone. In fata casei ei din Nancy, pe str. Strasbourg, la nr. 158, era parcata masina "Renault 9' a lui Bernard. Tanarul suna la usa apartamentului insa nu-i raspunde nimeni desi, spune el, se auzeau pasi inauntru. Pleaca si revine mai pe seara, cand constata ca masina disparuse. A doua zi, impreuna cu surorile lui Bernard, revine la usa lui Simone. In casa slab iluminata, femeile spun ca nu au vazut nimic suspect, in afara unui maldar de saci menajeri pe un dulap si de bucataria inundata "in urma unei scurgeri de la masina de spalat', dupa cum le-a explicat Simone, care s-a jurat ca nu l-a mai vazut pe Bernard de cand a plecat de la el.

La o saptamana de la disparitia lui, fiica lui Bernard face o reclamatie la politie, insa nu este luata in serios. Pe 7 iulie 1985 publica in presa locala un anunt prin care-si cauta tatal, apoi incepe investigatiile pe cont propriu. Afla ca, la zece zile dupa disparitie, patronul a primit de la Bernard o cerere de concediu motivata cu un act medical. Documentul era suspect: lipseau informatii, numarul de la asigurarile sociale era gresit, medicul care-l examinase se afla intr-o suburbie a Parisului. Iar sematura semana cu a lui Bernard, dar nu era a lui. In fata acestor probe, politia intra in alerta si descopera ca la cabinetul acelui medic se prezentase, dandu-se drept Bernard, un barbat mult mai tanar, ce a fost ulterior identificat: Pascal Lamoureux, ginerele Simonei Weber. Parchetul din Nancy a deschis o ancheta penala pentru sechestrare, iar Simone a devenit principala suspecta. Judecatorul caruia i-a fost incredintata ancheta a asteptat, rabdator, 4 luni inainte sa o audieze pe Simone. Avea nevoie de "munitie' iar pentru asta trebuia gasita masina disparutului.

Cititi maine: De ce, desi anchetatorii au gasit un trunchi uman, crima a ramas fara cadavru.

×
Subiecte în articol: crime fara cadavru