x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete În procesul Abel Apostol, cel acuzat de crimă a fost condamnat la 13 ani de închisoare

În procesul Abel Apostol, cel acuzat de crimă a fost condamnat la 13 ani de închisoare

de Adriana Oprea-Popescu    |    04 Iul 2014   •   08:27
În procesul Abel Apostol, cel acuzat de crimă a fost condamnat la 13 ani de închisoare

Ieri seară, Tribunalul Caraş Severin a pronunţat sentinţa în procesul Abel Apostol. Adrian Buleu, cel acuzat că l-a ucis pe omul de afaceri din Arad, a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi, respectiv, la 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

Buleu a fost condamnat după vechiul Cod Penal (mai favorabil lui), astfel încât pedepsele se contopesc, el urmând să execute pedeapsa cea mai mare, de 13 ani de închisoare.

Prin aceeaşi decizie, Tribunalul Caraş Severin l-a obligat pe Buleu să plătească daune morale de câte 50.000 de euro soţiei şi fiului lui Abel Apostol. La acestea se mai adaugă alţi 45.000 de lei - daune materiale..

Sentinţa Tribunalului Caraş Severin nu este definitivă, ea putând fi atacată, în termen de zece zile, la Curtea de Apel Timişoara. Buleu a anunţat deja aseară, prin avocat, că va face apel.

Istoricul cazului


În martie 2010, Adrian Buleu (36 ani) şi soţia lui au devenit asociaţii lui Abel Apostol (45 ani). În perioada noiembrie 2011 – aprilie 2013, victima s-a aflat în SUA; la întoarcerea în ţară, Apostol a anunţat că vrea să reorganizeze societatea, preluând terenurile sportive şi vestiarul situat deasupra restaurantului şi lăsându-le asociaţilor lui restaurantul, cu terasa aferentă acestuia, şi terasa situată în apropierea râului Mureş. Familia Buleu, care administrase în totalitate societatea până la acel moment, a fost nemulţumită de planurile victimei. Relaţiile dintre asociaţi şi familiile acestora au devenit extrem de tensionate

Conform actului de acuzare al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, în seara zilei de 1 mai 2013, Buleu Adrian l-a agresat pe Apostol Abel, în incinta restaurantului, provocându-i leziuni ce au dus la decesul acestuia. Ulterior, inculpatul a transportat cadavrul, cu autoturismului său, într-un loc izolat din pădurea Vladimirescu (Arad). Cadavrul a fost ascuns într-un loc rămas necunoscut, iar autoturismul - incendiat. Adrian Buleu a fost arestat la 9 mai 2013. În acuzarea lui, există următoarele probe:

- listinguri telefonice şi declaraţii de martori din care rezultă că la 1 mai 2013 inculpatul a fost aproape permanent la acel restaurant, unde se mai aflau şi soţia lui, dar şi Abel Apostol, cei trei fiind văzuţi, la un moment dat, împreună, pe terasa de lângă râul Mureş.

- declaraţiile unor martori, angajaţi ai restaurantului, pe care inculpatul i-a chemat, la scurt timp după comiterea faptei, cerându-le să spele gresia din faţa barului, locul unde se presupune că a fost ucisă victima.

- sistemul de supraveghere video din restaurant a fost oprit din funcţiune de inculpat la data de 26.04.2013, fiind repornit, pentru scurt timp, în 2.05.2013, la ora 00:58, doar cât să-l surprindă pe inculpat pe aleea laterală a restaurantului.

- declaraţii de martori şi înregistrările de pe camerele video ale unei benzinării din care rezultă că seara crimei inculpatul şi-a schimbat hainele de trei ori. De la benzinărie el a cumpărat două pet-uri de combustibil cu care şi-a incendiat maşina.

- declaraţia unei martore, amanta inculpatului care, în cursul cercetării penale, a declarat că acesta avea trei arme iar în acea seară, când s-au întâlnit, i-a dat un pistol, spunându-i să-l ascundă. Aceleiaşi martore inculpatul i-a mărturisit ulterior că l-a ucis pe Abel şi că a dat foc maşinii pentru a distruge urmele crimei.

- Hotarârea nr. 3420/2013 din 11 decembrie 2013 a Tribunalului Arad, prin care a fost admisă declararea judecătorească a morţii lui Abel Apostol.
La 1 iulie 2013, Buleu Adrian a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor şi distrugere.
 

×
Subiecte în articol: abel apostol