x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Anchete S-a rezolvat problema pușcăriilor: paza, asigurată de gardieni-manechin

S-a rezolvat problema pușcăriilor: paza, asigurată de gardieni-manechin

de Ion Alexandru    |    15 Feb 2023   •   08:00
S-a rezolvat problema pușcăriilor: paza, asigurată de gardieni-manechin

Garajul auto din curtea Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare de la Târgu Ocna, județul Bacău, a intrat într-un amplu proces de transformare, instituția cheltuind 150.000 de euro pentru a da anexei o destinație cu totul inedită. Locul în care se parcau mașinile va deveni sală de fitness, cu vestiare și grupuri sanitare, cursanții putându-se admira, în timp ce se antrenează, în oglinzi de 8 metri lungime și 1,8 metri înălțime. Ultimul act adițional al acestui contract a fost parafat în data de 27 decembrie 2022, între Crăciun și Revelion.

Conform unui anunț de atribuire publicat, la începutul acestei săptămâni, pe SEAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice) de către Școala Națională de pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna, instituția de învățământ aflată în subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor a contractat lucrări de transformare a unui garaj pentru autoturisme în sală de fitness. Afacerea a fost antamată încă din data de 6 mai a anului trecut și a fost finalizată în ultimele zile ale lunii decembrie.

Astfel, conform acestui anunț, Școala de Agenți de Penitenciare de la Târgu Ocna a contractat „lucrări de intervenție realizate fără autorizație de construire pentru obiectivul «Transformare garaj auto în sală de fitness și renovarea spațiilor destinate magaziilor și personalului auto»”, imobilul supus acestor lucrări de reamenajare fiind amplasat chiar în incinta Școlii, din strada Tisești, orașul Târgu Ocna, județul Bacău. Aceste intervenții vizează lucrări de arhitectură realizate la exteriorul clădirii, lucrări necesare pentru a transforma spațiile existente ale garajului auto în sală de fitness cu vestiare și grupuri sanitare, lucrări necesare pentru renovarea Biroului destinat personalului auto, magazia de piese auto, grupul sanitar și holul, la care se adaugă lucrări necesare pentru renovarea magaziilor.

Două anunțuri de atribuire prin procedură simplificată

Din același anunț, mai aflăm că, în conformitate cu Nota Conceptuală nr. 21311/SNTOBC din 23 martie 2021, aprobată de Administrația Națională a Penitenciarelor la data de 16 august 2021, valoarea estimată a lucrărilor de intervenții realizate fără autorizație de construire se ridica la 644.974,34 de lei fără TVA, respectiv la 767.519,46 de lei cu TVA inclusă.

În vederea achiziționării acestor lucrări, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna a organizat o procedură simplificată de selecție de oferte, iar în data de 23 iulie 2022 a fost încheiat, cu SC Ștef Montaj Echipamente SRL, contractul nr. 26838/2022, în valoare de 619.366,79 de lei fără TVA, respectiv de 737.046,5 lei cu TVA inclusă.

Apoi, conform anunțului de atribuire publicat pe SEAP la începutul acestei săptămâni, autoritatea contractantă a mai încheiat, cu aceeași firmă, actul adițional 2/32518 din data de 27 decembrie 2022, la un preț de 627.857,54 de lei fără TVA, respectiv de 747.150,5 lei cu TVA inclusă.

Unitatea de învățământ, înființată în 1997

Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare de la Târgu Ocna este o instituție aflată în subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, ca structură de învățământ postliceal militar. Școala a fost înființată în anul 1997.

Compania SC Ștef Montaj Echipamente SRL, cea care a fost selectată să deruleze acest contract de lucrări, a luat ființă în vara anului 2015, are sediul în satul Holt, comuna Letea Veche, județul Bacău și, potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), este deținută, în calitate de asociat unic, de Tatiana Crina Chirilă, care îndeplinește și funcția de administrator.

Oglinzi de 8 metri lungime și 1,8 metri înălțime, pe pereții sălilor de forță

Revenind la contractual parafat, aflăm, din cuprinsul caietului de sarcini care a stat la baza achiziției, în ce anume constau lucrările necesare pentru a transforma spațiile existente ale garajului auto în sală de fitness cu vestiare și grupuri sanitare.

Astfel, autoritatea contractantă solicită repararea stratului de suport al pardoselii cu beton de zece centimetri grosime. Apoi, trebuie realizate unele compartimentări interioare cu zidărie din cărămidă și să fie refăcute tencuielile interioare ale pereților. La acestea se adaugă realizarea de compartimentări interioare cu pereți despărțitori din PVC la grupurile sanitare destinate vestiarelor și să se înlocuiască ușile interioare cu unele din tâmplărie din PVC de culoare gri.

Mai departe, se va monta un tavan fals, pe schelet metalic, în toate spațiile destinate pentru sala de fitness și se vor reface finisajele cu tinci. Grupurile sanitare vor fi placate cu faianță, iar pardoselile de la grupurile sanitare și holul de la intrare vor fi placate cu gresie. La sălile de forță, se va realiza pardoseală din PVC de 8,3 centimetri grosime, iar zugrăvelile vor fi realizate cu vopsea lavabilă.

Mai mult, doi pereți vor fi placați parțial cu oglinzi de 8 metri lungime pe 1,8 metri înălțime, iar în sălile de forță va fi montată pardoseală din parchet laminat din clasa trafic intens, cu grosimea de 10 milimetri.

Vor fi refăcute instalațiile sanitare, iar spațiile vor fi dotate cu lămpi pentru iluminat de urgență, detectoare de fum și sirene de alarmare.

×