x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Aventuri în lumea fantastică

Aventuri în lumea fantastică

de Cristiana Stamatescu    |    01 Iun 2008   •   00:00

EDITURA RAO  Cronicile Spiderwick
O nouă serie, noi volume excelent grafice – evident cărţi pentru copii. Doamnelor şi domnilor – Cronicile Spiderwick.

EDITURA RAO  Cronicile Spiderwick
O nouă serie, noi volume excelent grafice – evident cărţi pentru copii. Doamnelor şi domnilor – Cronicile Spiderwick. 


Cele mai noi şase cărţi din se­ria Cronicile Spiderwick, de Holly Black şi Tony DiTerlizzi, s-au lansat deja în România, dar repre­zintă o ofertă de luat în seamă pentru ziua de 1 iunie. Întreaga serie apărută pînă acum la Editura RAO cuprinde 11 cărţi pentru grupele de vîrstă 7-10 şi 9-12.


Aventurile celor trei copii care descoperă o lume fantastică într-un conac victorian, apărute începînd cu 2003, sînt şi în acest moment pe locul al doilea în topul seriilor din The New York Times Book Review. Cărţile s-au vîndut în şase milioane de exemplare, au fost traduse în peste 30 de limbi şi ecranizate în 2008.

 
IMAGINAŢIE. Cartea Cronicile Spiderwick – o plimbare prin lumea fantastică în care sînteţi conduşi de Thimbletack – apare în România simultan cu ediţiile internaţionale şi e disponibilă în librăriile din toată ţara de pe 17 martie. Pentru acest volum s-a muncit manual într-o foarte mare măsură. Copiii sînt chemaţi să descopere informaţii ascunse în “plicuri” şi “cufere?” care se deschid. Cartea a fost produsă în China, ţară care are aparatura şi tehnica necesare acestui tip de lu­crare. Peste 40 de fonturi di­ferite s-au folosit pentru a scoate în evidenţă diversele informaţii care se regăsesc pe o pagină: ar­bori genealogici, fişe ale unor creaturi fantastice, scrisori şi di­plome din misterioasa lume Spiderwick.

 
ECRANIZARE. Acest volum de factură specială se bazează pe seria Cronicile Spiderwick: Cartea fantastică, Ochiul magic, În ghearele goblinilor, Copacul de fier şi Răzbunarea lui Mulgarath, care şi ele au fost publicate în traducere la Editura RAO. Cele cinci volume se adresează copiilor cu vîrste între 9 şi 12 ani şi sînt ilustrate cu desenele ori­ginale ale lui Tony DiTerlizzi. Seria a fost ecranizată, iar filmul a avut premiera în România în luna martie.

×
Subiecte în articol: special cronicile spiderwick