x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Blocaje pe toate drumurile de munte

Blocaje pe toate drumurile de munte

de Sorin Anghel    |    23 Noi 2008   •   00:00
Blocaje pe toate drumurile de munte

NINSOARE  •  CIRCULAŢIA DIFICILĂ DIN CAUZA ZĂPEZII
Prima ninsoare, prima zi în care circulaţia s-a blocat pe Valea Prahovei. Un bărbat şi o femeie au rămas blocaţi în Masivul Bucegi.



Salvamontiştii din Buşteni au pornit ieri în căutarea celor doi turişti care au rămas blocaţi în zona Hornul Văii de pe Valea Caraimanului. În tot judeţul Braşov, circulaţia rutieră s-a desfăşurat în condiţii dificile din cauza zăpezii. Cea mai afectată zonă a fost cea dintre Predeal şi Timişul de Sus. De vină au fost zăpada căzută pe carosabil şi imprudenţa conducătorilor auto, care au pornit la drum cu maşinile neechipate pentru sezonul rece. S-a circulat greu şi în zona localităţilor Râşnov-Bran-Moeciu.

ÎMPOTMOLIŢI. Un autocar cu turişti care se îndrepta spre Peştera Dâmbovicioarei a rămas blocat în zăpadă pe drumul de acces spre peşteră, după ce şoferul nu a mai putut să controleze maşina. Acesta a fost atenţionat asupra faptului că în zonă ninge abundent, iar drumul spre Peştera Dâmbovicioarei este îngust şi plin cu zăpadă, dar a ignorat avertismentul. Turiştii aflaţi în autocar au fost coborâţi din autovehicol de către reprezentanţii Poliţiei şi au fost conduşi spre o pensiune unde vor fi găzduiţi temporar. Drumul judeţean care face legătura între platoul Padina şi Lacul Bolboci este blocat din cauza zăpezii, iar autorităţile estimează că în cabanele din zona Padina, dar şi în Hotel Peştera se află aproximativ 150 de turişti.

URBAN. A nins la Sibiu şi la Bucureşti, dar circulaţia s-a desfăşurat normal. Singurul drum închis din România rămâne Transfăgărăşanul. Aproximativ 20 de blocaje în trafic s-au înregistrat, ieri dimineaţă, pe DN 1, pe Valea Prahovei, din cauza şoferilor care opreau pe carosabil şi îşi montau lanţurile la maşini, făcând astfel imposibilă continuarea drumului pentru ceilalţi soferi. "Vin pe şosea umedă, fără zăpadă, iar când ajung în zonele în care ninge, mulţi soferi, în loc să tragă pe dreapta într-o parcare sau pe banda a doua a drumului, opresc pur şi simplu în mijlocul drumului să-şi monteze lanţurile. Această operaţiune durează zece-cincisprezece minute, timp în care se creează blocaje", a afirmat Valerian Manta, de la Drumuri şi Poduri Prahova.  

NORD. Traficul rutier în judeţul Maramureş se desfăşoară în condiţii de iarnă pe DN 18, în Pasul Gutâi şi în Pasul Prislop. "Avem cinci utilaje care acţio-nează, în special în zona oraşului Cavnic până la Izvoare, unde a nins mai mult", a declarat Radu Boţ, de la Drumuri şi Poduri Maramureş.

×
Subiecte în articol: eveniment