x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Exclusiv / James Blunt: Love, love, love - video

Exclusiv / James Blunt: Love, love, love - video

de Oana-Maria Baltoc    |    17 Feb 2009   •   00:00
Exclusiv / James Blunt: Love, love, love - video

La 21 februarie, de la ora 20:00, Jurnalul Naţional vi-l prezintă în recital la Sala Polivalentă pe James Blunt. În premieră, puteţi urmări videoclipul melodiei "Love, love, love".






La Polivalentă: Soldatul cu voce de înger

Înainte de a cânta pe scenele lumii, James Blunt a fost ofiţer în armata britanică, a ajutat la menţinerea păcii în Kosovo şi a făcut parte din garda personală a reginei Angliei. Artistul a povestit adesea despre experienţa sa militară, fără a uita să amintească de fiecare dată că muzica i-a fost mereu alături.

Pasiunea lui Blunt pentru muzică a fost atât de puternică încât a învins prejudecăţile tatălui, militar de carieră, care nu agrea ideea ca fiul său să-şi piardă timpul cu astfel de activităţi inutile. Chiar dacă tânărul Blunt credea că va fi primul bărbat din familie care va întrerupe tradiţia militară, destinul a decis ca viitorul cântăreţ să ia parte la operaţiunile desfăşurate de NATO în Kosovo şi Serbia, în 1999.

SURSĂ DE INSPIRAŢIE
Despre cele şase luni petrecute în zona de conflict, Blunt declara într-un interviu că i-au inspirat melodiile, şi că amintirile din acea perioadă vor continua să-i influenţeze şi pe mai departe muzica. De altfel, britanicul povesteşte că alături de arma din dotare s-a aflat mereu chitara sa, ajutor de nădejde în faţa nopţilor lungi şi, mai ales, a momentelor triste la care a fost părtaş.

"No Bravery" este una dintre piesele scrise de Blunt în timpul expediţiei în Kosovo, care se regăseşte pe albumul lui de debut, "Back to Bedlam", lansat în 2004. Înainte de Kosovo, Blunt a făcut parte şi din grupul de ajutor umanitar Medicines sans Frontieres, organi­za­ţie pe care nu a pregetat să o ajute în ca­drul concertelor sale, ori de câte ori a avut ocazia.

După concertul pe care îl va susţine la Bucureşti, unde îşi va serba şi ziua de naştere, James Blunt va oferi la 23 februarie un recital admiratorilor de la Belgrad, în continuarea turneului mondial de promovare a albumului "All the Lost Souls". Artistul, un mare iubitor de tenis, şi-a exprimat dorinţa de a o întâlni personal, cu această ocazie, pe frumoasa tenismenă Ana Ivanovic, sportiva lui preferată, conform publicaţiei Blic.

Pentru fanii din România, organizatorul Blue Music anunţă că se mai găsesc bilete numai la categoriile Vip, 2 şi 3, la preţul de 220, 350 şi 500 de lei, disponibile în reţeaua magazinelor Diverta din ţară, şi online pe Ticketpoint.ro şi Bilet.ro.

×
Subiecte în articol: special blunt