x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Special Foiletonul înmormântării de nicăieri

Foiletonul înmormântării de nicăieri

de Irina Cristea    |    Anca Aldea    |    03 Iul 2009   •   00:00
Foiletonul înmormântării de nicăieri
Sursa foto: Mark Ralston/AFP/Mediafax

Debbie Rowe, a doua soţie a lui Michael Jackson, este hotărâtă să-şi recapete copiii. Războiul pentru moştenirea lăsată de Regele muzicii pop este abia la început. Între timp, televiziunea americană CNN a prezentat o înregistrare video cu ultima repetiţie a lui Michael. Ultima întâlnire cu dragostea cea dintâi, scena.



Dezamăgiţi de anunţul familiei Jackson că trupul neînsufleţit al Regelui muzicii pop nu va mai fi expus la Neverland, fanii cântăreţului au avut ieri ocazia să-l vadă din nou pe scenă pe Michael Jackson.

PRIMA ŞI ULTIMA DRAGOSTE
Televiziunea CNN a dat publicităţii o înregistrare video a artistului, realizată de echipa Grupului AEG (care s-a angajat pentru seria de concerte de la Londra ale lui Michael Jackson), la Centrul Staples, unde artistul repeta pentru spectacolele care urmau să înceapă, în capitala Marii Britanii, la 13 iulie. Filmul, realizat la 23 iunie, cu două zile înainte de tragica moarte a lui Michael, îl prezintă pe acesta pe scenă. Sunt redate câteva fragmente din cântecul "They don't care about us" ("Lor nu le pasă de noi", n.r.). A fost ultima întâlnire cu dragostea sa de-o viaţă - scena. Vârsta, dar şi starea de sănătate şubredă îşi spun cuvântul. În înregistrarea prezentată de CNN în exclusivitate, Michael Jackson este palid, are faţa suptă şi încearcă, parcă, cu greu să ţină pasul cu cei opt dansatori de lângă el. Cadrele de final ale înregistrării sunt unele dintre cele mai sugestive. Artistul pare foarte obosit după efortul depus. Abia respiră. Două zile mai târziu... Michael se stinge din viaţă, aparent din cauza unei supradoze de medicamente. După aproximativ două săptămâni, amfiteatrul Staples, din Los Angeles, va găzdui, marţi, 7 iulie, cel mai important eveniment al anului - ceremonia funebră. CNN precizează că alte detalii oficiale legate de această ceremonie nu au fost făcute publice. Au fost însă date publicităţii informaţii despre felul în care va fi împărţită moştenirea lui Michael. Tot de la CNN aflăm că 40% din avere va reveni mamei artistului (iar după moartea acesteia, cei trei urmaşi ai lui Michael vor primi partea bunicii), 40% copiilor şi 20% vor fi donaţi în acţiuni caritabile alese de executorii testamentari.

"ÎMI VREAU COPIII ÎNAPOI"
În ceea ce priveşte custodia celor trei copii, Curtea Supremă de Justiţie din Los Angeles ar putea să dea luni o decizie. Deocamdată, Michael Joseph Jackson Jr (12 ani), Paris-Michael Katherine (11 ani) şi Prince Michael Jackson II (7 ani) se află în grija bunicii. Cântăreţul a lăsat cu limbă de moarte ca mama sa să fie custodele copiilor. În cazul morţii acesteia, rolul de tutore va fi preluat de cântăreaţa Diana Ross, o foarte apropiată prietenă a lui Michael Jackson. Imediat după moartea cântăreţului, Debbie a anunţat că doreşte să obţină copiii cu orice preţ. Într-un interviu acordat ieri postului de televiziune NBC 4 şi preluat de TMZ.com, Debbie a promis că va dovedi, cu ajutorul testului ADN, că ea este mama biologică a celor doi minori şi va încerca să obţină un ordin de restricţie pentru a-l împiedica pe tatăl lui Michael Jackson să se apropie de copiii ei. "Îmi vreau copiii înapoi. (...) Trebuie să iau măsuri, trebuie", a spus femeia.

ZVONURI, INCERTITUDINE...
La o săptămână de la moartea lui Michael Jackson, planurile de înmormântare încep să semene cu un foileton ieftin. Familia Jackson a promis că va veni cu noi detalii despre planurile de înmormântare, dar fanii au rămas doar cu promisiunea. Nici măcar explicaţii nu le-au fost date.

×
Subiecte în articol: special michael jackson michael jackson